Γιατί τα ταξίδια κάνουν καλό και στην υγεία σου

13:40 11/6/2017 - Πηγή: iPop

Αμέτρητες είναι οι έρευνες που συνδέουν τα ταξίδια, με την προσωπική μας ευτυχία και όχι άδικα, αφού όλοι ξέρουμε πως στα ταξίδια είμαστε πιο ευτυχισμένοι. Από την στιγμή που σχεδιάζουμε ένα ταξίδι μέχρι την μικρή κατάθλιψη μετά το τέλος των διακοπών μας, ο ενθουσιασμός μας για το ταξίδι βελτιώνει την άποψη μας για την ζωή και αυξάνει την ευτυχία μας.

Ωστόσο, αυτές δεν είναι οι μόνες θετικές επιδράσεις που έχουν τα ταξίδια, καθώς οι παρακάτω λόγοι θα πείσουν και εσένα ότι τα ταξίδια μόνο καλό κάνουν τόσο στην ψυχική όσο και στην σωματική υγεία.

Μειώνουν το στρες

Ειδικά όταν οι παράγοντες

που σου προκαλούν στρες αφορούν τη δουλειά ή την οικογένεια σου. Η προσωρινή απομάκρυνση από αυτά τα προβλήματα, σου χαρίζουν λίγες στιγμές χαλάρωσης που τόσο χρειάζεσαι και απομακρύνουν προσωρινά το άγχος, τουλάχιστον μέχρι να γυρίσεις πίσω.

Μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος

Το νερό ή το φαγητό που δεν έχεις συνηθίσει, οι αλλαγές στην ώρα και την ρουτίνα, τα διαφορετικά κλίματα…Οι διακοπές περιλαμβάνουν πολλούς λόγους που μπορούν να επηρεάσουν το πεπτικό σου σύστημα, χωρίς οι περισσότεροι από αυτοί να είναι πάντα κακοί.

Μειώνουν τον κίνδυνο της κατάθλιψης

Έχει διαπιστωθεί ότι οι γυναίκες που συνήθως δεν πηγαίνουν διακοπές, είναι πιθανότερο να υποφέρουν από κατάθλιψη σε σχέση με όσες κάνουν ταξίδια δύο ή περισσότερες φορές το χρόνο.

Βελτιώνουν την καρδιαγγειακή υγεία

Τα ταξίδια μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 21%. Η εξήγηση αυτή μπορεί να σχετίζεται άμεσα με τον πρώτο λόγο, καθώς το άγχος είναι ένας από τους κύριους παράγοντες για την πρόκληση καρδιακής προσβολής.

Αναπτύσσουν τη γνωστική ικανότητα

Μέσα από τα ταξίδια μαθαίνεις για άλλους τόπους, άλλη αρχιτεκτονική, άλλα τρόφιμα και αυτά όχι μόνο βελτιώνουν το πολιτιστικό επίπεδο κάποιου, αλλά ενισχύουν και τη δημιουργικότητά και την ικανότητά τους να μαθαίνουν.

The post Γιατί τα ταξίδια κάνουν καλό και στην υγεία σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα