Η «μητέρα όλων των βομβών» σκότωσε 36 μαχητές του ISIS

11:43 14/4/2017 - Πηγή: iPop

Η «μητέρα όλων των βομβών» σκότωσε 36 μαχητές του ISIS, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας του Αφγανιστάν.

Περίπου 36 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από την «μητέρα όλων των βομβών» που έριξε ο αμερικανικός στρατός σε περιοχή του Αφγανιστάν το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας του Αφγανιστάν, χωρίς βεβαίως αυτά τα στοιχεία να έχουνε πιβεβαιωθεί από κάποια ανεξάρτητη πηγή.

Σύμφωνα

με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της χώρας, Νταουλάτ Ουαζίρι, δεν υπήρξαν απώλειες αμάχων από τον βομβαρδισμό, που έπληξε ένα δίκτυο σπηλαίων και τούνελ που φέρονται να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Κανένας άμαχος δεν επλήγη και μόνο η βάση την οποία το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιούσε για να εξαπολύει επιθέσεις σε άλλα μέρη της επαρχίας καταστράφηκε

Το Reuters, το οποίο επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες αναφέρει πως ένα ορεινό χωριό 5 χιλιόμετρα από το σημείο της ρίψης της βόμβας παρέμεινε ανεπηρέαστο από την έκρηξη.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη βόμβα, γνωστή και ως η «μητέρα όλων των βομβών», σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται σε μάχη και είναι η πιο ισχυρή μη πυρηνική βόμβα.

Διάβασε επίσης:

Περήφανος ο Trump για την χρήση της «μητέρας όλων των βομβών»

The post Η «μητέρα όλων των βομβών» σκότωσε 36 μαχητές του ISIS appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ISIS,