Νεκρό εντοπίστηκε δελφίνι στη Χαλκιδική

18:22 19/7/2017 - Πηγή: iPop

Νεκρό εντοπίστηκε δελφίνι στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στην παραλία Διονυσίου. Το δελφίνι εντόπισαν λουόμενοι που ήταν στο σημείο κι αμέσως ειδοποιήθηκε το Λιμενικό προκειμένου να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την εναπόθεση του σώματός του.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της οργάνωσης «Αρίων», αρμόδια για τη διάσωση, περίθαλψη και επανένταξη των κητωδών στο φυσικό περιβάλλον του, αναφέρουν ότι πιο πιθανό είναι το θηλαστικό να είναι ρινοδέλφινο, ωστόσο, τα αίτια του θανάτου δεν μπορούν να εξακριβωθούν άμεσα.

«Τα δελφίνια βγαίνουν στις παραλίες είτε επειδή είναι

άρρωστα ή επειδή είναι τραυματισμένα, γι’ αυτό δεν θα πρέπει να προσπαθούμε να τα οδηγήσουμε με τη βία στα βαθιά, ούτε βέβαια να τα κακομεταχειριζόμαστε, γιατί παρατηρούνται και τέτοιες συμπεριφορές. Το σωστό είναι να ειδοποιείται το Λιμενικό και στη συνέχεια η οργάνωση «Αρίων», που είναι η μόνη αρμόδια και εξειδικευμένη σε θέματα κητωδών στην Ελλάδα», δήλωσε η βιολόγος-γεωλόγος και ωκεανογράφος, Αιμιλία Δρούγα, μέλος του Αρίωνα.

Παράλληλα, σύμφωνα με μέλος της ελληνικής οργάνωσης «isea» σε υψηλό κίνδυνο βρίσκονται και οι καρχαρίες της Μεσογείου. Έκθεση που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 απ’ τη Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης IUCN (διεθνής οργανισμός για τους ζωικούς πληθυσμούς), διαπίστωσε ότι τα μισά είδη καρχαριών της περιοχής βρίσκονται στην «κόκκινη λίστα» των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών. Αιτία είναι η στοχευμένη αλίευση, καθώς τα περισσότερα είδη καρχαριών είναι βρώσιμα, όπως επίσης η θανάτωσή τους κυρίως από παραγάδια και τράτες.

Σημειώνεται πως στις ελληνικές θάλασσες έχουν εντοπιστεί 14 είδη καρχαριών.

The post Νεκρό εντοπίστηκε δελφίνι στη Χαλκιδική appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα