Η Google χρησιμοποιεί το ιστορικό αναζήτησης και φτιάχνει το «πορτρέτο» σου

15:25 19/7/2017 - Πηγή: iPop

Η Google ως ο «γίγαντας» της τεχνολογίας είναι εκπληκτικό το πόσα πράγματα γνωρίζει για σένα. Το ιστορικό αναζήτησης αρκεί για να σκιαγραφήσει κάποιος εκπληκτικά ένα ζωντανό πορτρέτο όλων των χρηστών, από τα χόμπι τους μέχρι και τα πιο βαθιά τους μυστικά.

Για να μην αναφέρουμε όλες τις αναζητήσεις στο YouTube αλλά και στους χάρτες.

Τώρα η Google χρησιμοποιεί όλα όσα ξέρει για σένα (και όλα αυτά που έχει μαντέψει)

προκειμένου να δημιουργήσει μια πιο προσωπική, εξατομικευμένη ροή ειδήσεων.

Η ροή θα εμφανίζεται σε όλες τις εφαρμογές της Google και τελικά στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείς καθώς και σε άλλες πλατφόρμες.

Όπως συμβαίνει με τα news feed στο Facebook μόνο που αντί για ενημερώσεις από φίλους θα βλέπεις συνδέσμους από περιεχόμενο που η Google πιστεύει πως σ’ ενδιαφέρουν.

Αυτά θα είναι ένα μείγμα από βίντεο στο YouTube, αθλητικά, συνταγές βασιζόμενα σε αυτά που η Google έχει προσδιορίσει ότι είναι πιθανό να σ’ ενδιαφέρει τη συγκεκριμένη στιγμή.

Θα εμφανίζονται κάτω απ’ το πλαίσιο αναζήτησης στην εφαρμογή Google και αργότερα και στο google.com.

Αυτό ίσως σου ακούγεται οικείο επειδή ο «γίγαντας» της αναζήτησης προσπαθεί εδώ και χρόνια να δημιουργήσει μια ροή με βάση τα ενδιαφέροντά σου.

Ωστόσο, η εταιρεία ισχυρίζεται πως είναι πολύ πιο έξυπνο και ανασυσκευασμένο Google Now. Η ροή μπορεί τώρα να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ των θεμάτων. Όταν προβάλλονται ειδήσεις από «πολλαπλές οπτικές γωνίες» θα προσπαθήσει να παρουσιάσει «διαφορετικές προοπτικές».

Η ροή των ειδήσεων εξαρτάται κυρίως απ’το ιστορικό αναζήτησης άλλα η Google δεν σταματά εκεί. Λαμβάνει υπόψιν την τοποθεσία σου, τα βίντεο που έχεις παρακολουθήσει και τις λεπτομέρειες που γνωρίζει από άλλες υπηρεσίες της Google.

Φυσικά υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα

Υπάρχει μια πιθανότητα στο ιστορικό να έχετε κάποιες λεπτομέρειες που δεν θέλετε να φαίνονται και είναι ενοχλητικές. Η Google ισχυρίζεται πως σχεδιάζει ένα πλάνο για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους προβλημάτων. Η εφαρμογή θα αποκλείει αυτόματα ορισμένους τύπους περιεχομένου όπως η πορνογραφία.

The post Η Google χρησιμοποιεί το ιστορικό αναζήτησης και φτιάχνει το «πορτρέτο» σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα