Νέα πρόκληση απ’ το τουρκικό ΥΠΕΞ: Καλούμε τον Π. Καμμένο να συμμορφωθεί με ευθύνη και σοβαρότητα

19:21 2/12/2016 - Πηγή: iPop

Στις δηλώσεις που είχε κάνει ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, για τη Συνθήκη της Λωζάνης απάντησε το τουρκικό ΥΠΕΞ, προκαλώντας για ακόμα μια φορά.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ τονίζει ότι ο Π. Καμμένος δεν έχει την ικανότητα έκφρασης με κοινή λογική και τον καλεί «να συμμορφωθεί με ευθύνη και σοβαρότητα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Επιστρέφουμε

τους χαρακτηρισμούς που έκανε προς τον Προέδρο της Δημοκρατίας (Ερντογάν), στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, για τον οποίο γνωρίζουμε ότι δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης από την άποψη της κοινής λογικής.

Η οργάνωση ΕΟΚΑ, η οποία έχει εμπλακεί σε πράξεις τρομοκρατίας στην Κύπρο, και η βράβευσή της από τον κ. Καμμένο, έχει καταστρέψει τις όποιες συνεταιριστικές προσπάθειες έγιναν μεταξύ των δύο χωρών.

Καλούμε τον Υπουργό Εθνικής άμυνας, κ. Καμμένο για άλλη μια φορά, να συμμορφωθεί με ευθύνη και σοβαρότητα, και να απέχει από παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες από τώρα και στο εξής».

Τι είχε πει ο Πάνος Καμμένος;

Ο Πάνος Καμμένος είχε τονίσει πως εάν ο Ερντογάν θέλει «να καταργήσει τη Συνθήκη της Λωζάννης θα επιστρέψουν στη Συνθήκη των Σεβρών»

«Από δω θέλω να στείλω και ένα μήνυμα προς όλους αυτούς που τολμούν να αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες, το διεθνές δίκαιο και να κάνουν προκλητικές δηλώσεις. Από τη μία μεριά έχουμε την Τουρκία, που με συνεχείς δηλώσεις προσπαθεί να δυναμιτίσει το κλίμα. Η απάντηση η δική μας, η απάντηση που δίνουμε με βάση το διεθνές δίκαιο, της προάσπισης τη εθνικής κυριαρχία της χώρας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, αν ο κ. Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη Συνθήκη της Λωζάννης θα επιστρέψουν στη Συνθήκη των Σεβρών».

Στο μεταξύ λίγες ώρες νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η Τουρκία προκάλεσε ξανά, επιμένοντας ότι τα Ίμια αποτελούν τούρκικο έδαφος. Η επιμονή της τουρκικής πλευράς στην αμφισβήτηση της κυριαρχίας στις βραχονησίδες αλλά και της Συνθήκης της Λωζάνης προκάλεσε την αντίδραση της Κομισιόν, η οποία την κάλεσε να σεβαστεί τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο των κρατών μελών της Ε.Ε.

Photo: EUROKINISSI

The post Νέα πρόκληση απ’ το τουρκικό ΥΠΕΞ: Καλούμε τον Π. Καμμένο να συμμορφωθεί με ευθύνη και σοβαρότητα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα