Ακιντζί: Ξεπεράστηκε το αδιέξοδο

17:02 2/12/2016 - Πηγή: iPop

Για το χθεσινοβραδινό δείπνο που είχε με τον Νίκο Αναστασιάδη, κατά τη διάρκεια του οποίου συμφωνήθηκε η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό τον Ιανουάριο, μίλησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακινζί.

Ο κ. Ακιντζί επιβεβαίωσε ότι «κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο χθεσινοβραδινό δείπνο ξεπεράστηκε το αδιέξοδο και έγινε πολύ εποικοδομητική συζήτηση».

Τόνισε ακόμα ότι οι δύο ηγέτες γνωρίζουν επακριβώς τι θα πρέπει να κάνουν πριν γίνει η διεθνής σύσκεψη, αλλά και το ότι οι εγγυήτριες δυνάμεις θα προσκληθούν να δώσουν το παρών σ’ αυτήν.

Τονίζεται

ότι την ερχόμενη Τετάρτη στις 7 Δεκεμβρίου ο κ. Ακιντζί να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Ζαν Κλοντ Γίουνκερ, ενώ θα έχει και τετ-α-τετ με την αρμόδια επίτροπο για εξωτερικές υποθέσεις Φεντερίκα Μογκερίνι.

Διάγγελμα Αναστασιάδη στις 20:00

Διάγγελμα θα απευθύνει στον κυπριακό λαό ο Νίκος Αναστασιάδης στις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής προκειμένου να ενημερώσει για την απόφαση επανέναρξης των συνομιλιών.

Τζανακόπουλος: Εντατικές προσπάθειες της Ελλάδας για δίκαιη λύση στο Κυπριακό

Την απόφαση των κ.κ. Αναστασιάδη και Ακιντζί να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στην Ελβετία χαιρέτισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος παράλληλα τόνισε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει τις εντατικές προσπάθειες με στόχο μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό.

Η Ελλάδα θα συνεχίζει να εργάζεται εντατικά, ώστε να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες εξεύρεσης δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό

Photo: EPA/KATIA CHRISTODOULOU

The post Ακιντζί: Ξεπεράστηκε το αδιέξοδο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα