Ναι, μπορεί να είσαι βαρυκόκκαλη (αλλά δεν είσαι γι αυτό υπέρβαρη!)

18:31 10/11/2014 - Πηγή: iPop

Τέρμα η δικαιολογία ότι είσαι βαρυκόκκαλη! Ναι είναι μια κλασική δικαιολογία, όσων ανησυχούν για το βάρος τους. Αλλά έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να είναι το ποσοστό λίπους που αυξάνει τον αριθμό στην ζυγαριά και όχι τα κόκκαλά σου;

Και οι επιστήμονες βεβαίως δεν θα μπορούσαν να μην απαντήσουν σ αυτή τη δικαιολογία και να μας βάλουν στη θέση μας! Αρχικά ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει ο όρος «βαρυκόκκαλος» στην ιατρική ορολογία και εξήγησαν πως η ανατομία κάθε ανθρώπου είναι διαφορετική και πως όντως μπορεί να έχει κάποιο άτομο μεγαλύτερα κόκκαλα αλλά αυτό δεν θα τον κάνει και

υπέρβαρο!

Σε κάποιες περιπτώσεις, εξηγούν οι ειδικοί, θα μπορούσαν να προστεθούν μερικά γραμμάρια αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρόσθεταν κιλά! Το βάρος μας είναι κυρίοως αποτέλεσμα του μυϊκού ιστού, του λίπους και των ζωτικών μας οργάνων. Αν κατηγορείς τα οστά σου για τα επιπλέον 3-4 κιλά που βλέπεις στη ζυγαριά, λες ψέματα στον εαυτό σου!

Μόνο περίπου το 15% των ανθρώπων έχουν μεγαλύτερο σκελετό από το κανονικό και το ποσοστό των ανθρώπων με μικρότερο σκελετό από το κανονικό είναι και αυτό 15%. Η πλειοψηφία, λοιπόν, των ανθρώπων ανήκουν στο μέσο όρο.

Προσοχή!

Το μέγεθος των οστών δεν θα πρέπει να συγχέεται με την οστική πυκνότητα, η οποία είναι μέτρο της συγκέντρωσης των ανόργανων συστατικών (συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου) στο οστό. Η μειωμένη οστική πυκνότητα, μπορεί να δείξει εάν ένα άτομο πάσχει από οστεοπόρωση αλλά δεν θα αλλάξει το μέγεθος των οστών ενός ατόμου.

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία

The post Ναι, μπορεί να είσαι βαρυκόκκαλη (αλλά δεν είσαι γι αυτό υπέρβαρη!) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα