Μουζάλας: Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται για το κλείσιμο των συνόρων

09:20 10/2/2016 - Πηγή: iPop

Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του πως τα σύνορα της Ελλάδας ενδέχεται να κλείσουν στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, ο Γιάννης Μουζάλας παραδέχεται πως η Κυβέρνηση ετοιμάζεται για κλείσιμο των συνόρων.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τονίζει και πάλι όμως πως ακόμα κι αυτή η δυσκολία θα είναι διαχειρίσιμη.

Σχετικά με την πιθανότητα εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό, την χαρακτήρισε καταρχήν θετική, διότι θα προχωρεί και

σε επιχειρήσεις στα τουρκικά παράλια.

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον «Ενικό», ο Γιάννης Μουζάλας είπε πως αρνητικές ενέργειες όπως «ακόμα και να κλείσουν τα σύνορα, παρ’ ότι η Ελλάδα θα είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της» υπάρχει περίπτωση να γίνουν ακόμα και στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής. Όμως υπογράμμισε πως η ελληνική πρόταση είναι η Τουρκία να λαμβάνει την ευθύνη για την καταγραφή.

Αυστριακός στρατός στα σύνορα Ελλάδας- ΠΓΔΜ

Στρατό και αστυνομικές δυνάμεις θα στείλει η Αυστρία στα σύνορα Ελλάδας- ΠΓΔΜ, όπως ανακοίνωσε ο Αυστριακός ΥΠΕΞ.

Οι δυνάμεις της Αυστρίας θα έρθουν με σκοπό να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές, ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ της Αυστρίας έπειτα από συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον Σέρβο ομόλογο του.

Θετική στην παρέμβαση ΝΑΤΟ και η Κομισιόν

Θετικά φαίνεται πως βλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ενδεχόμενη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον έλεγχο και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών στα ελληνοτουρκικά υδάτινα σύνορα.

Συγκεκριμένα, δια στόματος του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, η Κομισιόν «χαιρετίζει όλες τις συζητήσεις που αφορούν πιθανά μέτρα αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, διάσωσης ανθρώπινων ζωών και διαχείρισης των προσφυγικών ροών και των εξωτερικών συνόρων»επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως «τα 10 χιλιόμετρα τα οποία χωρίζουν Ελλάδα και Τουρκία, δεν μπορεί να γίνουν παράδεισος για διακινητές προσφυγών».

Photo: Nikos Libertas/SOOC

The post Μουζάλας: Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται για το κλείσιμο των συνόρων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα