Ο Τσίπρας θα δώσει την λύση στο αγροτικό;

07:34 10/2/2016 - Πηγή: iPop

Ο Αλέξης Τσίπρας με μήνυμά του αναμένεται πως θα επιχειρήσει να δώσει την λύση στο αγροτικό, κατά την εισήγησή του στο έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο που συγκάλεσε για τις 10:30 την Τετάρτη.

Μπορεί αυτό που καίει την Κυβέρνηση να είναι το προσφυγικό και η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ωστόσο, η έλευση των αγροτών στην Αθήνα έχει ασκήσει ιδιαίτερες

πιέσεις.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενδεχομένως να ανακοινώσει μια μεγαλύτερη παράταση για προσαρμογή στο 20% για τις εισφορές. Η παράταση αναμένεται θα είναι μέχρι το 2020, αντί για το 2019 που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Δεν είναι απίθανο, ωστόσο, να εξεταστούν κι άλλα σενάρια σχετικά με αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές.

Ο Γ. Δραγασάκης τόνισε την Τρίτη μιλώντας στην Βουλή: «Η οικονομία δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως παλιά και οι διάφορες κοινωνικές ομάδες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το επίπεδο που είχαν στο παρελθόν, μένοντας σε αντιδράσεις του παρελθόντος».

Θυμίζουμε πως η ΕΛΑΣ προσπαθεί, σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες, να εκπονήσει πλάνο για να μην επιτραπεί στα τρακτέρ να φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος αλλά και διαχείρισης των μπλόκων των αγροτών στις εθνικές οδούς της χώρας.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το σχέδιο που ετοιμάζει η ΕΛΑΣ για να μην επιτρέψει τα τρακτέρ να φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος να αφορά τρεις ομόκεντρους κύκλους με κέντρο την πλατεία Συντάγματος.

Κύκλος 1: Πιάνει από τη Θεσσαλία μέχρι τα όρια του νομού Αττικής.Σύμφωνα με το σχέδιο οι αστυνομικοί σε επικοινωνία με τους αγρότες θα οδηγήσουν τα τρακτέρ εκτός εθνικού δικτύου από επαρχιακούς δρόμους ή την παλιά εθνική οδό.Κύκλος 2: Πιάνει από τα διόδια Αφιδνών, Ελευσίνας και το λιμάνι του Πειραιά μέχρι το λεγόμενο μικρό δακτύλιο του κέντρου της Αθήνας. Σ’ αυτό το σημείο υπάρχει απόλυτη απαγόρευση της εισόδου σε τρακτέρ.Κύκλος 3: Η πλατεία Συνάγματος και οι δρόμοι εντός που μικρού δακτυλίου που οδηγούν σ αυτό. Ισχυρές δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ και διμιρίες των ΜΑΤ θα απαγορεύουν την κίνηση σ’ όλα τα οχήματα.Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Ο Τσίπρας θα δώσει την λύση στο αγροτικό; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα