«Μοναχικός λύκος» ο δράστης του Λονδίνου | Μπορεί να μην κατανοηθεί ποτέ το κίνητρό του

10:08 26/3/2017 - Πηγή: iPop

Επιμένουν οι βρετανικές Αρχές ότι ο 52χρονος Khalid Masood, ο οποίος αιματοκύλησε στο Λονδίνο την περασμένη Τετάρτη, έδρασε ως «μοναχικός λύκος», ενώ πλέον θεωρούν και πιθανό να μην κατανοηθεί ποτέ το κίνητρό του.

Ο Μasood θυμίζουμε ότι έπεσε νεκρός έξω απ’ το βρετανικό Κοινοβούλιο απ’ τα πυρά της Αστυνομίας, αφού σκότωσε 4 άτομα, ρίχνοντας το όχημά του πάνω σε πεζούς και μαχαιρώνοντας έναν αστυνομικό.

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, ωστόσο, προς το παρόν οι Αρχές δεν έχουν βρει τις διασυνδέσεις του δράστη με την τρομοκρατική

οργάνωση, απλά εικάζεται ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε ενώ βρισκόταν στην Σαουδική Αραβία.

Ο αναπληρωτής βοηθός Επιτρόπου της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, ανακοίνωσε πως δεν φαίνεται ότι είχαν σχεδιαστεί περαιτέρω επιθέσεις.

Ακόμα πιστεύουμε ότι ο Masood έδρασε μόνος του εκείνη την μέρα. Αν έδρασε μόνος του, η αστυνομία χρειάζεται να δώσει μια όσο το δυνατόν κατανοητή εξήγηση για τα κίνητρα του δράστη ώστε να καθησυχάσει τους πολίτες του Λονδίνου. Πρέπει όλοι να αποδεχτούμε ότι υπάρχει η πιθανότητα να μην κατανοήσουμε ποτέ γιατί το έκανε αυτό. Η εξήγηση αυτή μπορεί να πέθανε μαζί του

Ο ίδιος εξέφρασε την προθυμία κι αποφασιστικότητα της Αστυνομίας να διαπιστώσει εάν ο Masood ήταν ένας «μοναχικός λύκος», ο οποίος εμπνεύστηκε απ’ την προπαγάνδα της τρομοκρατίας ή εάν εκτελούσε εντολές τρίτων.

Σημειώνεται πως παραμένουν υπό κράτηση 6 άτομα απ’ τους συλληφθέντες σε επιδρομές σε διάφορες περιοχές της Βρετανίας.

Photo: Getty

The post «Μοναχικός λύκος» ο δράστης του Λονδίνου | Μπορεί| Μπορεί να μην κατανοηθεί ποτέ το κίνητρό του appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα