Νέα μέτωπα Τουρκίας με την Ευρώπη

09:20 26/3/2017 - Πηγή: iPop

Νέα μέτωπα ανοίγει η Τουρκία με την Ευρώπη, ξεκινώντας μια νέα κόντρα αυτή τη φορά με την Ελβετία, ενώ την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος Erdogan προαναγγέλλει δημοψήφισμα για την ένταξη της χώρας του στην Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, ο Ελβετός επιτετραμμένος στην Άγκυρα κλήθηκε για εξηγήσεις στο τουρκικό ΥΠΕΞ λόγω της διαδήλωσης υπέρ του όχι

στο τουρκικό δημοψήφισμα, η οποία έλαβε χώρα στην Βέρνη της Ελβετίας.

Μέσω ανακοίνωσής του, το ΥΠΕΞ της Τουρκίας κάλεσε της Αρχές της Ελβετίας να προχωρήσουν στη διεξαγωγή ποινικής έρευνας σχετικά με τη διαδήλωση, εξαπολύοντας βαρύτατες κατηγορίες ότι οι συγκεντρωμένοι είναι υποστηρικτές της τρομοκρατίας.

Η Άγκυρα εξηγεί τη στάση της στα πλακάτ τα οποία κρατούσε το συγκεντρωμένο πλήθος με συνθήματα υπέρ της δολοφονίας του Erdogan.

«Πήραν την φωτογραφία μου και πάνω στο κεφάλι μου είναι στραμμένο ένα περίστροφο. Μπορεί κανείς να το διανοηθεί; Μιλάμε για την Ελβετία!» τόνισε ο Πρόεδρος Erdogan.

Erdogan: Δημοψήφισμα και για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Πιθανό είναι η Τουρκία να διεξάγει δημοψήφισμα για την ένταξή της στην Ε.Ε. και ειδικότερα σχετικά με το εάν ο λαός συμφωνεί να συνεχιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Η δήλωση έγινε απ’ τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος τόνισε πως οι σχέσεις Τουρκίας- Ευρώπης είναι σε κρίσιμο σημείο.

Τι ακούμε; Ότι εάν το «ναι» επικρατήσει (στο δημοψήφισμα) η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα μας αποδεχθεί. Αχ! Εάν απλά μπορούσαν να λάβουν μια τέτοια απόφαση! Αυτό θα διευκόλυνε το έργο μας!

The post Νέα μέτωπα Τουρκίας με την Ευρώπη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα