Η Ευρώπη γιορτάζει την ώρα που χιλιάδες Άγγλοι διαδηλώνουν κατά του Brexit(Photos/Vid)

20:05 25/3/2017 - Πηγή: iPop

Χιλιάδες Άγγλοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Λονδίνο για να εκφράσουν τη διαφωνία τους για το Brexit και να μεταφέρουν έτσι ένα ηχηρό μήνυμα στην πολιτική ηγεσία της χώρας που δηλώνει έτοιμη για την αποχώρηση.

Την ημέρα που οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται στην Ρώμη για τον εορτασμό των 60 χρόνων της Ένωσης, δεκάδες χιλιάδες πολίτες του Λονδίνου και όχι μόνο, βροντοφώναξαν «όχι» για το Brexit που η πλειοψηφία των Βρετανών είχε ψηφίσει στο δημοψήφισμα.

Κρατώντας

σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας και πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «είμαστε ευρωπαίοι πολίτες» και «σταματήστε το Brexit», ζήτησαν από την πρωθυπουργό της χώρας, Theresa May να σταματήσει τη διαδικασία αποχώρησης της χώρας από την Ένωση, η επίσημη διαδικασία της οποίας είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει σε τέσσερις ημέρες.

Το «τι μέλλει γενέσθαι» για τη χώρα σε ενδεχόμενη έξοδο, είναι το μεγαλύτερο ερωτηματικό για τους βρετανούς πολίτες και το ισχυρότερο επιχείρημα των διαδηλωτών σήμερα. Η Βρετανία προσχώρησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από 44 χρόνια και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η αβεβαιότητα της επόμενης ημέρας είναι αυτή που επικρατεί στο μυαλό όχι μόνο των Βρετανών, αλλά όλων των πολιτών που ζουν στις χώρες-μέλη της ‘Ενωσης.

Photos-Vid/Πηγή: theguardian, bbc, press acosiation, afp news agency

The post Η Ευρώπη γιορτάζει την ώρα που χιλιάδες Άγγλοι διαδηλώνουν κατά του Brexit(Photos/Vid) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα