Μητσοτάκης: Τον Μάρτιο του 2016 που ζητήσατε προ ημερησίας για τη διαφθορά, υποστήκατε πανωλεθρία κ. Τσίπρα

16:45 28/9/2016 - Πηγή: iPop

Μετά το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την διαπλοκή στην Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε το λόγο και τόνισε ότι τον Μάρτιο του 2016 που είχε ζητήσει ο Πρωθυπουργός προ ημερησίας συζήτηση για τη διαφθορά, είχε υποστεί πανωλεθρία.

Θέλω να γυρίσω το ρολόι του χρόνου 6 μήνες πίσω, τον Μάρτιο του 2016 όταν με το ίδιο

θράσος που επιδείξατε και σήμερα ζητούσατε προ ημερησίας συζήτηση για τη διαφθορά και κατά γενική ομολογία υποστήκατε πανωλεθρία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε τονίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία θα έρθει με μεγάλη χαρά να συζητήσει για όλα: Καλογρίτσα, Τράπεζα Αττικής κτλ.

Όσον αφορά το σχόλιο του Α. Τσίπρα για τα βιώματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Σχετικά με τα βιώματα του καθενός, τα δικά σας, τα δικά μου, δηλώσατε υπερήφανος στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα, οφείλω να επισημάνω ότι αυτό το κίνημα συχνά παρεκτράπη σε βίαια επεισόδια τα οποία στιγμάτισαν την ιστορία. Θυμάστε το όνομα της φοιτητικής παράταξης που ήταν αρχηγός ο κ Τσίπρας; «Εγκέλαδος». Ε αυτό τον εγκέλαδο φέρατε και διαλύσατε την χώρα».

Ο ίδιος συνέχισε, απευθυνόμενος στην Πρωθυπουργό, ότι μιλάει για τα βιώματα του ιδίου, ενώ τα παιδιά του φοιτούν σε ιδιωτικό σχολείο.

Κ. Τσίπρα μιας και μιλάμε για βιώματα με κατηγορήσατε ότι δεν πέρασα έξω από δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, πράγματι είχα την δυνατότητα να σπουδάσω σ’ ένα σπουδαίο αμερικάνικο μη κρατικό πανεπιστήμιο. φαντάζομαι και εσείς αν το θέλατε θα το καταφέρνατε, σκληρή δουλειά χρειάζεται. Μην με εγκαλείται εμένα όταν στέλνετε τα παιδιά σας σε ιδιωτικά σχολεία

Σύνδεση αγοράς και Πανεπιστημίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στη συνέχεια για την ανάγκη σύνδεσης της αγοράς και του Πανεπιστημίου.

«Ένα παιδί το οποίο θα μπει το 2016 στην πρώτη δημοτικού θα τελειώσει το σχολείο το 2028 και το πανεπιστήμιο το 2032-2033. Ποιες είναι οι δεξιότητες και τα επαγγέλματα που θα υπάρχουν εκείνη την εποχή;», διερωτήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι έχει «στενή αντίληψη για τον τρόπο σύνδεσης της αγοράς και του Πανεπιστημίου».

Για το ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

Πρέπει να αναγνωρίζουμε το έργο των πολλών εξαιρετικών δημόσιων καθηγητών και δασκάλων που κρατάνε το σχολείο όρθιο; Πρέπει ή δεν πρέπει να αξιολογείται το δημόσιο έργο. Αναφέρατε με ψέματα για την αξιολόγηση που είχαμε φέρει. Να σας ρωτήσω: Εσείς τι είδους αξιολόγησης θέλετε; Γιατί 20 μήνες δεν φέρατε ούτε μία πρόταση νόμου για την αξιολόγηση;

Ο ίδιος τόνισε πως όταν παρέδωσε το Υπουργείο είχε έτοιμο το ν/σ για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο «ξέφευγε απ’ την ποσόστωση».

Πρότυπα και πειραματικά σχολεία

Σχετικά με το ζήτημα των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «όλα τα πρότυπα σχολεία δεν είναι και πειραματικά, ούτε τα πρότυπα είναι πειραματικά. Ας συμφωνήσουμε σ’ αυτό. Έχουν μείνει 9 πρότυπα σχολεία. Χρειαζόμαστε σχολεία της αριστείας σε κάθε νομό που κάθε μαθητής καλός που δεν έχει την οικονομική ευχέρεια θα μπορέσει να φοιτήσει και να προοδεύσει;».

Ελληνικά Πανεπιστήμια

Σχετικά με το ζήτημα ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια βγάζουν περισσότερους πτυχιούχους απ’ ό,τι μπορεί να απορροφήσει η αγορά εργασίας, αναρωτήθηκε εάν αυτό έχει νόημα.

«Τα ίδια τα πανεπιστήμια δεν θα έπρεπε να έχουν τον τελικό λόγο ή τον μεγαλύτερο λόγο στο πόσους θα δεχθούν κάθε χρόνο; Δεν πρέπει να μην έχουμε ένα παρεμβατικό υπουργείο που να προσθέτει ήδη στους αυξημένους εισακτέους με αποτέλεσμα να υπάρχει υπερπληθώρα;»

Ο Κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι υπάρχουν τμήματα και σχολές που δεν είναι βιώσιμες υπό τις παρούσες συνθήκες, ενώ ρώτησε τον Α. Τσίπρα εάν θέλει ή δεν θέλει ξενόγλωσσα Πανεπιστήμια.

Γιατί κάθε χρόνο πρέπει να εξάγουμε 60.000 Έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό όταν θα μπορούν αν σπουδάζουν εδώ;

Για τα Θρησκευτικά, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε, απευθυνόμενος στον Α. Τσίπρα, «η απαραίτητη αναμόρφωση του μαθήματος των Θρησκευτικών πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος;».

Η κ. Αναγνωστοπούλου είπε:»Η Κυβέρνηση στηρίζει τους νέους επιστήμονες». Είστε σοβαροί; χθες δεν ψηφίσατε τους νέους φόρους στους νέους επιστήμονες;

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Μητσοτάκης: Τον Μάρτιο του 2016 που ζητήσατε προ ημερησίας για τη διαφθορά, υποστήκατε πανωλεθρία κ. Τσίπρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα