Η ομιλία μιας 9χρονης για το πως είναι να είσαι μαύρος

16:09 28/9/2016 - Πηγή: iPop

Συγκλονιστικές απαντήσεις για το πως είναι να είσαι μαύρος δίνει μια 9χρονη κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο δημαρχείο της πόλης Σάρλοτ. Η κοπέλα με δάκρυα στα μάτια μιλά για τα όσα βιώνει καθημερινά αυτή και τα άτομα του ίδιου χρώματος που έρχονται αντιμέτωπα με τον ρατσισμό.

Θυμίζουμε, πως η ομιλία της κοπέλας πραγματοποιήθηκε λίγες μόνο ημέρες μετά από τον θανάσιμο τραυματισμό του αφροαμερικανού Κιθ Σκοτ από τα πυρά αστυνομικού. Μετά από το θάνατο του Σκοτ η πόλη Σάρλοτ στην κυριολεξία τυλίχθηκε στις φλόγες από διαδηλωτές

που έδειχναν την αντίθεση τους στη συμπεριφορά κατά των μαύρων.

Η 9χρονη Ζιάννα τόνισε χαρακτηριστικά: «φέρονται διαφορετικά στους αφροαμερικανούς σε σχέση με άλλους ανθρώπους».

Η κοπέλα που κατά τη διάρκεια της ομιλίας της λύγισε και ξέσπασε σε κλάματα ανέφερε:

«Νιώθω ότι μας συμπεριφέρονται διαφορετικά. Δεν μου αρέσει πώς μας αντιμετωπίζουν» και εξήγησε πως σ΄αυτή δεν λέει τίποτα το να έχει κάποιος διαφορετικό χρώμα.

Την ώρα που το μικρό κορίτσι έδειχνε φανερά καταβεβλημένο ακούστηκε μια φωνή από το πλήθος να την ενθαρρύνει λέγοντας της πως τα πάει μια χαρά.

«Είμαστε μαύροι και δεν θα πρέπει να νιώθουμε έτσι. Δεν θα πρέπει να διαμαρτυρόμαστε γιατί όλοι μας φέρονται λάθος. Το κάνουμε γιατί έχουμε δικαιώματα» δήλωσε το 9χρονο κορίτσι με τον κόσμο που την παρακολουθούσε να την χειροκροτάει.

Η μικρή Ζιάννα επίσης εξήγησε, πως ποτέ δεν έχει νιώσει, όπως σήμερα εξηγώντας πως δεν αντέχει τη συμπεριφορά που υπάρχει.

«Είναι ντροπή να σκοτώνονται οι γονείς μας και να μην μπορούμε να τους δούμε ξανά. Είναι κρίμα να τους θάβουμε. Δακρύζουμε και δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό. Χρειαζόμαστε τους γονείς μας να είναι δίπλα μας» είπε στο κλείσιμο της ομιλίας της.

The post Η ομιλία μιας 9χρονης για το πως είναι να είσαι μαύρος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα