Μήπως όσοι αισθάνονται νέοι στην καρδιά ζουν τελικά και περισσότερο;

19:21 13/1/2016 - Πηγή: iPop

Αν συνηθίζετε να λέτε ψέμματα για την ηλικία σας και να δηλώνετε νέοι στην καρδιά, ίσως τελικά ζήσετε και περισσότερα χρόνια, αφού σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα, οι άνθρωποι που νοιώθουν νεότεροι από την πραγματική τους ηλικία, ζουν και βασιλεύουν για πολλά, πολλά χρόνια…

Η νέα αυτή έρευνα που δημοσιεύεται επιστολή στο ιατρικό περιοδικό επιθεώρηση JAMA Internal Medicine, εξετάζει δεδομένα 6.489 ατόμων με μέσο όρο ηλικίας 65,8 ετών, οι περισσότεροι από τους οποίους ανέφεραν ότι αισθάνονται νεότεροι κατά 10 χρόνια,

σε σχέση με την πραγματική τους ηλικία. Αυτό που είναι ενδιαφέρον ωστόσο, είναι πως σχεδόν στο σύνολό τους, οι συμμετέχοντες στην έρευνα, δήλωσαν πως αισθάνονται περίπου τρία χρόνια νεότεροι. Μόνο ένα μικρό ποσοστό 4,8%, δήλωσαν ότι αισθάνονται ένα χρόνο μεγαλύτεροι από την πραγματική ηλικία τους.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν αυτούς τους ανθρώπους για τα επόμενα οκτώ χρόνια και διαπίστωσαν πως μόνο το 14% των ατόμων που δήλωσαν ότι αισθάνονται νεότεροι, είχε πεθάνει, ενώ το ποσοστό εκείνων που δήλωσαν ότι αισθάνονται μεγαλύτεροι και είχαν πεθάνει, έφτασε το 24%. Περίπου το 18% των ανθρώπων που ένιωθαν το ίδιο σε σχέση με την πραγματική τους ηλικία, έχασαν τη ζωή τους, μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Η ερευνήτρια Dr. Sharon Bergquist, που συμμετείχε στην εν λόγω μελέτη δηλώνει σχετικά με τα εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα πως «η έρευνα μας δείχνει ότι η προσωπικότητα μπορεί να συνδέεται με το πεπρωμένο μας», υπογραμμίζοντας ωστόσο την ανάγκη για τη διεξαγωγή περαιτέρω σχετικών ερευνών, που θα δώσουν περισσότερα στοιχεία, γύρω από το πόσο η εικόνα που έχουμε για την ηλικία μας και την ευτυχία μας γενικά, μπορεί πρακτικά να συνδέεται με το προσδόκιμο ηλικίας θανάτου.

The post Μήπως όσοι αισθάνονται νέοι στην καρδιά ζουν τελικά και περισσότερο; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα