«Σαν να γυρίζω πάλι στη ζωή», λέει το 12χρονο παιδί που δραπέτευσε από τον ISIS

18:49 13/1/2016 - Πηγή: iPop

O Nasir είναι ένας από τους τυχερούς. Κατάφερε να δραπετεύσει από τον ISIS, τα μέλη του οποίοι τον εκπαίδευαν για να γίνει βομβιστής αυτοκτονίας. Και είναι μόλις 12 χρονών.

Το αγόρι έχει πλέον επανενωθεί με τη μητέρα του στο στρατόπεδο προσφύγων Esyan στο Κουρδιστάν, όπου κατοικούν περίπου 15.000 άτομα που έχουν φύγει από τον ISIS.

«Υπήρχαν 60 από εμάς», λέει ο Nasir στο CNN. «Οι πιο τρομακτικές

στιγμές για όλους μας ήταν όταν συνέβαιναν αεροπορικές επιδρομές. Είχαν οδηγήσει όλους μας σε υπόγειο τούνελ για να μας κρύψουν. Μας είπαν πως οι Αμερικανοί, οι άπιστοι, προσπαθούσαν να μας σκοτώσουν, αλλά οι μαχητές μας αγαπούσαν. Θα μας φροντίσουν καλύτερα και από γονείς.

Τους έλεγαν πως οι γονείς τους είναι άπιστοι και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν κατά την επιστροφή τους είναι να τους σκοτώσουν.

Την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε ένα video, που πρωταγωνιστούσε ένα αγγλόφωνο παιδί. Αλλά ο Nasir λέει πως η πραγματικότητα είναι πολύ πιο τρομακτική.

Ο Nasir λέει ότι ο νεότερος από τα παιδιά ήταν μόλις 5 χρονών και κανέναν από τα παιδιά δεν ήταν απαλλαγμένο από την σκληρή εκπαίδευση.

«Δεν είχαμε τη δυνατότητα να κλάψουμε, αλλά όταν σκεφτόμουν την μητέρα μου ήθελα απλά να κλάψω. Και όταν γύρισα πίσω σε εκείνη, ήταν σαν να γύρισα πίσω στη ζωή».

Ο Nasir που πλέον παρακολουθεί και πάλι σχολείο, κατάφερε να ξεφύγει αφού χαρακτηρίστηκε από ένα video, το οποίο έκανε προπαγάνδα για Ινστιτούτο στη Ράκα.

Μια απίστευτα δύσκολη απόφαση

Οι περισσότεροι που φθάνουν με ασφάλεια στο μέτωπο Gwer στο βόρειο Ιράκ βρίσκονται σε απελπιστική.

«Όταν φτάνουν σε εμάς είναι τόσο αδύνατοι, που μόλις και μετά βίας μοιάζουν με άνθρωποι», λέει ο Κυβερνήτης της περιοχής, που κατοικείται κυρίως από Κούρδους.

Ο Κυβερνήτης λέει πως είναι μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση να σώσει τα παιδιά και τους ανθρώπους που φθάνουν στο μέτωπο καθώς είναι πολύ πιθανό κάποιοι από αυτούς να είναι ζωσμένοι με εκρηκτικά και να σκοτωθούν οι Κούρδοι.

Photo: CNN

The post «Σαν να γυρίζω πάλι στη ζωή», λέει το 12χρονο παιδί που δραπέτευσε από τον ISIS appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα