Μην πετάς τα κουκούτσια απ’ τις ελιές. Δες τον εκπληκτικό τρόπο με τον οποίο μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις

17:06 23/11/2021 - Πηγή: iPop

Tα κουκούτσια απ’ τις ελιές μπορεί να είναι πολύ πιο χρήσιμα απ’ ό,τι φαντάζεσαι! Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε κάτι που δεν περίμενες στο σπίτι, ενώ παράλληλα έτσι θα μειώσεις και τη σπατάλη τροφίμων, αξιοποιώντας κάτι που σε διαφορετική περίπτωση θα πήγαινε στα σκουπίδια.

Ζώντας σε μια μεσογειακή χώρα και συγκεκριμένα στην πατρίδα του ελαιόλαδου, γνωρίζεις ήδη ότι δεν είναι ένα φθηνό αγαθό. Αντιθέτως, η αξία του ελαιόλαδου μπορεί να αυξηθεί πολύ, ειδικά για κάποιον που δεν μένει στην Ελλάδα. Φυσικά, όμως, το ελαιόλαδο

είναι το καλύτερο λάδι και δεν θα το αντικαθιστούσες με τίποτα άλλο στη μαγειρική σου, πόσο μάλλον στις σαλάτες σου!

Η φυσική του γεύση προσθέτει πλούσιο άρωμα στα πιάτα, ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να αγοράσεις ελαιόλαδα απ΄το εμπόριο που δεν έχουν τόσο έντονο άρωμα, καθώς είναι φθηνότερα.

Ένας πλήρης οδηγός για τις ελιές: Πόσα είδη υπάρχουν και από τι εξαρτάται το χρώμα τους;

FreepikΚι εκεί ακριβώς έρχονται να σε σώσουν τα κουκούτσια απ’ τις ελιές!

Προσθέτοντας κουκούτσια από ελιές στο μπουκάλι με το ελαιόλαδο που έχεις, μπορείς να κάνεις το λάδι να έχει πιο έντονη γεύση. Φυσικά, ένα πολύ κακής ποιότητας ελαιόλαδο δεν θα μπορέσει να έχει εκπληκτική γεύση λόγω των κουκουτσιών, αλλά σίγουρα θα βελτιωθεί η κατάσταση.

Εκτός απ’ αυτό, αξιοποιείς μ’ έναν έξυπνο τρόπο τα κουκούτσια, τα οποία σε άλλη περίπτωση θα πετούσες. Έτσι, μπορείς να έχεις λιγότερο food waste και καλύτερη γεύση στο λάδι!

Εννοείται βέβαια πως για να βάλεις τα κουκούτσια στο ελαιόλαδο, θα πρέπει να τα αφαιρέσει απ’ τις ελιές, βγάζοντας τον πυρήνα τους πριν καταναλωθούν!

Μην πετάξεις το κουκούτσι απ’ το αβοκάντο: Δες πώς μπορείς να το αξιοποιήσεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μην πετάς τα κουκούτσια απ’ τις ελιές. Δες τον εκπληκτικό τρόπο με τον οποίο μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δες,des