Ο Bill Gates θέλει να διαβάζεις περισσότερο sci-fi! Τα 5 βιβλία που σου προτείνει για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές σου!

12:54 23/11/2021 - Πηγή: iPop

Τη Δευτέρα, 22/11, ο Bill Gates κυκλοφόρησε τη λίστα με τα βιβλία που σου προτείνει να διαβάσεις στις διακοπές σου! Μαζί με μία σύντονη ανάρτηση σου εξηγεί και όλους τους λόγους που θέλει να σε μυήσει προς τα sci-fi βιβλία! Ως παιδί, έγραψε, είχε «εμμονή» με την επιστημονική φαντασία. Και παρόλο που ο διάσημος λάτρης της ανάγνωσης επικεντρωνόταν περισσότερο στην κλασική λογοτεχνία καθώς περνούσαν τα χρόνια, τον τελευταίο καιρό ανασύρθηκε πίσω στα είδη βιβλίων που αγαπούσε ως παιδί.

Ο δισεκατομμυριούχος,

μαζί με τη λίστα με τα βιβλία που σου προτείνει, έγραψε πως μικρός καταβρόχθιζε τα έργα του Edgar Rice Burroughs και του Robert A. Heinlein και περνούσε «αμέτρητες ώρες» συζητώντας την τριλογία «Foundation» του Isaac Asimov με τον αείμνηστο Paul Allen, τον παιδικό του φίλο και τελικά συνιδρυτή της Microsoft.

Φέτος, τα βιβλία που σου προτείνει περιλαμβάνουν ένα ζευγάρι σύγχρονων έργων επιστημονικής φαντασίας, δύο βιβλία για την «επιστήμη αιχμής» και ένα κομμάτι ιστορικής φαντασίας που, όπως λέει και ο ίδιος, τον έκανε να δει μια από τις πιο διάσημες φιγούρες της ιστορίας με νέο πρίσμα.

Τα πέντε βιβλία που προτείνει ο Bill Gates για τις διακοπές σου:Klara and the Sun

Πρόκειται για το τελευταίο μυθιστόρημα του βραβευμένου με Νόμπελ Βρετανού συγγραφέα Kazuo Ishiguro, το οποίο ο Bill Gates λατρεύει!

Το “Klara and the Sun” είναι μια ιστορία που αφηγείται από την οπτική γωνία ενός ρομπότ που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια ονόματι Klara, συντρόφου ενός βαρέως άρρωστου παιδιού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρά το δυστοπικό σκηνικό της ιστορίας, σημείωσε ο Gates, τα ρομπότ που κινούνται με τεχνητή νοημοσύνη «δεν είναι δύναμη του κακού». Αντίθετα, το βιβλίο αναφέρεται στην Klara και σε άλλα παρόμοια ρομπότ ως «τεχνητούς φίλους».

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι εδώ και πολύ καιρό ένας τομέας ενδιαφέροντος — και επένδυσης — για τον Gates. Σε μια συνεδρία του Reddit “Ask Me Anything” το 2015, σημείωσε ότι οι μηχανές με «υπερευφυΐα» θα μπορούσαν να απειλήσουν την ανθρωπότητα κάποια μέρα.

Το βιβλίο του Ishiguro, ίσως, αντιπροσωπεύει την άλλη πλευρά αυτού του επιχειρήματος. «Αυτό το βιβλίο με έκανε να σκεφτώ πώς μπορεί να μοιάζει η ζωή με εξαιρετικά έξυπνα ρομπότ», έγραψε ο Gates. «Και αν θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα είδη μηχανών ως κομμάτια τεχνολογίας ή ως κάτι περισσότερο».

Project Hail Mary

Όπως το μυθιστόρημα του Andy Weir του 2011 «The Martian», το οποίο εμφανίστηκε στη λίστα με τα βιβλία του καλοκαιριού του 2020 του Gates, το «Project Hail Mary» περιλαμβάνει έναν άνθρωπο που καταλήγει σε μια δύσκολη κατάσταση στο διάστημα. Ο πρωταγωνιστής είναι ένας δάσκαλος γυμνασίου που ξυπνά σε ένα μυστηριώδες διαστημόπλοιο, χωρίς να γνωρίζει πώς έφτασε εκεί.

Σύμφωνα με τον Gates, είναι ένα βιβλίο που είναι δύσκολο να περιγραφεί χωρίς να δώσει πάρα πολλές λεπτομέρειες.

6 νέα βιβλία απ’ την Key Books για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι!

A Thousand Brains: A New Theory of Intelligence

Το 1996, ο Jeff Hawkins εφηύρε τον ψηφιακό βοηθό PalmPilot. Από τότε, έγραψε ο Gates, ο Hawkins «πέρασε δεκαετίες σκεπτόμενος τις συνδέσεις μεταξύ της νευροεπιστήμης και της μηχανικής μάθησης», με αποκορύφωμα το «Χίλιοι εγκέφαλοι», ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο.

Στο βιβλίο του, ο Hawkins – ο οποίος επίσης ίδρυσε την εταιρεία μηχανικής μάθησης Numenta το 2005 – αναλύει πώς σκέφτονται οι άνθρωποι για τη φύση της νοημοσύνης, πώς λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος και τι χρειάζεται για να αναπτυχθεί μια αληθινή τεχνητή νοημοσύνη.

Το «A Thousand Brains» είναι κατάλληλο για μη ειδικούς που έχουν ελάχιστο υπόβαθρο στην επιστήμη του εγκεφάλου ή στην επιστήμη των υπολογιστών, έγραψε ο Gates. «Είναι γεμάτο με συναρπαστικές γνώσεις για την αρχιτεκτονική του εγκεφάλου και δελεαστικές ενδείξεις για το μέλλον των ευφυών μηχανών».

The Code Breaker: Jennifer Doudna, Gene Editing, and the Future of the Human Race

Ανάμεσα στα βιβλία που προτείνει ο Bill Gates είναι και η βιογραφία της βιοχημικού Jennifer Doudna, η οποία κέρδισε το Νόμπελ Χημείας 2020 για την εργασία της στην γονιδιακή επεξεργασία CRISPR, ένα σύστημα όπου κόβεται το DNA και τροποποιούνται τα γονίδια για τη θεραπεία ασθενειών. Το βιβλίο είναι γραμμένο από τον Isaacson, ο οποίος ήταν επίσης ο βιογράφος του μακροχρόνιου φίλου και αντιπάλου του Gates, Steve Jobs.

Το «The Code Breakers» είναι κάτι περισσότερο από μια απλή βιογραφία της επιστημονικής καριέρας και των ανακαλύψεων της Doudna. Το CRISPR είναι βαθιά διχαστικό σε μεγάλες μερίδες της επιστημονικής κοινότητας εδώ και πολλά χρόνια, κυρίως λόγω ηθικών ανησυχιών. «Ο Isaacson κάνει καλή δουλειά αναδεικνύοντας τα πιο σημαντικά ηθικά ερωτήματα σχετικά με την επεξεργασία γονιδίων», έγραψε ο Gates – συμπεριλαμβανομένου του εάν η διαδικασία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να αλλάξει το ανθρώπινο γονιδιακό απόθεμα για τις μελλοντικές γενιές.

“Έγκλημα τον Αύγουστο”: Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε αλλά ένα πτώμα ψάχνει τον δολοφόνο του

Hamnet

Εδώ η λίστα του Bill Gates μεταφέρεται στην ιστορική φαντασία. Ο William Shakespeare ονόμασε τον μονάκριβο γιο του Hamnet και το ομώνυμο μυθιστόρημα της Maggie O’Farrell είναι μια φανταστική αφήγηση της ζωής του παιδιού του Bard.

Ο Hamnet πέθανε το 1596, σε ηλικία 11 ετών, από άγνωστα αίτια – αν και μια δημοφιλής θεωρία για την αιτία του θανάτου του ήταν η βουβωνική πανώλη. Τρία χρόνια αργότερα, ο Shakespeare άρχισε να γράφει τον «Άμλετ» και η O’Farrell βυθίζεται στους πιθανούς τρόπους με τους οποίους η απώλεια του γιου του θα μπορούσε να είχε διαμορφώσει την πιο εμβληματική τραγωδία του θεατρικού συγγραφέα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο Bill Gates θέλει να διαβάζεις περισσότερο sci-fi! Τα 5 βιβλία που σου προτείνει για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Bill Gates, -fi, Χριστουγεννιάτικες,Bill Gates, -fi, christougenniatikes