Τα Brit Awards καταργούν τις κατηγορίες άνδρα – γυναίκας και γίνονται «ουδέτερα»!

12:03 23/11/2021 - Πηγή: iPop

Τα Brit Awards ανακοίνωσαν μία σπουδαία απόφαση που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για ένα καλύτερο μέλλον από όλες τις απόψεις! Είναι η πιο πρόσφατη τελετή βράβευσης που καταργεί τις κατηγορίες φύλου! Πλέον, δεν θα υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ ανδρών και γυναικών και οι κατηγορίες θα είναι ουδέτερες!

Οι ερμηνευτές θα διεκδικήσουν τη διάκριση καλλιτέχνης της χρονιάς ή διεθνής καλλιτέχνης της χρονιάς στην ετήσια τελετή απονομής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Φεβρουαρίου του 2022, έγινε γνωστό από τους διοργανωτές.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BRITs (@brits)

Τα Brit Awards γίνονται «ουδέτερα»!

«Είναι σημαντικό τα Brit Awards να συνεχίσουν να εξελίσσονται και να στοχεύουν στο να είναι όσο το δυνατόν ανοικτά προς όλους», δήλωσε ο νέος πρόεδρος των βρετανικών βραβείων και αντιπρόεδρος της Polydor Records Τομ Μαρτς.

«Νιώθουμε πως είναι απολύτως η κατάλληλη στιγμή για να γιορτάσουμε τα επιτεύγματα των καλλιτεχνών για τη μουσική που δημιουργούν και τη δουλειά που κάνουν, ασχέτως του φύλου».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BRITs (@brits)

Στην τελετή του 2021, ο μη δυαδικός Βρετανός ποπ τραγουδιστής Sam Smith έμεινε εκτός των κατηγοριών φύλου για σόλο καλλιτέχνη. Εκείνος δήλωσε: «Ανυπομονώ για μια εποχή όπου τα βραβεία μπορούν να αντικατοπτρίζουν την κοινωνία στην οποία ζούμε. Ας τους γιορτάσουμε όλους, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, ηλικίας, ικανότητας, σεξουαλικότητας και τάξης».

Μετά τη δήλωση του Smith, οι Βρετανοί διοργανωτές απάντησαν ότι «είχαν δεσμευτεί να εξελίξουν το σόου και οι κατηγορίες με βάση το φύλο βρίσκονται υπό εξέταση. Όμως, όποιες αλλαγές γίνονται, πρέπει όπως να εξετάσουμε το ζήτημα στενά προτού γίνουν οι αλλαγές για να βεβαιωθούμε ότι το κάνουμε σωστά.»

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BRITs (@brits)

Τι σημαίνουν τα αρχικά του LGBTQI+;

Η τελετή του 2020 επικρίθηκε επειδή έπαιξε μόνο μία Βρετανίδα στις μικτές κατηγορίες βρετανικού άλμπουμ, γκρουπ, τραγουδιού και νέου καλλιτέχνη, έτσι, πιθανώς έχοντας επίγνωση ότι η μείωση των κατηγοριών με βάση το φύλο θα μπορούσε να οδηγήσει σε λιγότερες γυναίκες να κερδίσουν βραβεία ή να προταθούν, οι διοργανωτές εισήγαγαν μια σειρά νέων μικτών κατηγοριών.

Τα βραβεία εναλλακτικής/ροκ, ποπ/R&B, χορευτικής και χιπ-χοπ/ραπ/γκριμ συνθέτουν τα βραβεία καλλιτεχνών και οι υπόλοιπες συνήθεις κατηγορίες είναι οι εξής: άλμπουμ της χρονιάς, τραγούδι της χρονιάς, γκρουπ της χρονιάς, διεθνές γκρουπ της χρονιάς, καλύτερος νέος καλλιτέχνης και το βραβείο ανερχόμενου αστεριού για μελλοντικά ταλέντα. Τα βραβεία Brit ψηφίζονται από την Ακαδημία Brits, η οποία περιλαμβάνει μουσικούς, προσωπικότητες της βιομηχανίας και επαγγελματίες των Μέσων Ενημέρωσης, αν τέσσερις νέες κατηγορίες θα ψηφιστούν από το κοινό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BRITs (@brits)

Τη 42η τελετή απονομής των μουσικών βραβείων BRIT θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Mo Gilligan. «Τα Brit Awards δεν είναι απλά μια γιορτή της βρετανικής μουσικής, αποτελούν μια αντανάκλαση της βρετανικής κουλτούρας», είπε ο Geoff Taylor, διευθύνων σύμβουλος της διοργάνωσης.

Σκωτία: Η πρώτη χώρα που διδάσκει την LGBTQ+ ιστορία και ισότητα στα σχολεία

Τα βραβεία MTV VMA είναι ουδέτερα ως προς το φύλο από το 2017. Τα βραβεία της Ένωσης Κριτικών Τηλεόρασης στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν επίσης κατηγορίες μεικτών φύλων και τα Λογοτεχνικά Βραβεία είναι εδώ και πολύ καιρό κατά κύριο λόγο μικτά. Τέλος, τα φετινά βραβεία Emmy αναγνώρισαν τους μη δυαδικούς ηθοποιούς.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα Brit Awards καταργούν τις κατηγορίες άνδρα – γυναίκας και γίνονται «ουδέτερα»! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα