Μετωπικές συγκρούσεις στη συζήτηση στη Βουλή για την Εξεταστική για δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

08:16 15/4/2016 - Πηγή: iPop

Με εντάσεις και μετωπικές συγκρούσεις αναμένεται να εξελιχθεί η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Την σύσταση της Εξεταστικής έχουν δηλώσει ήδη ότι θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ

και Ποτάμι.

Η συζήτηση ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, ωστόσο, πήρε αναβολή λόγω του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στην Ευρώπη με σκοπό την πολιτική διαπραγμάτευση για κλείσιμο της αξιολόγησης.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει το σώμα σχετικά με τις νέες εξελίξεις, ενώ αναμένουμε να εξαπολύσει εκ νέου επίθεση εναντίον της ΝΔ, κατηγορώντας την ότι συμμερίζεται τις ακραίες απόψεις του ΔΝΤ.

Συγκρούσεις όμως αναμένεται πως θα φέρει και το βασικό θέμα συζήτησης στη σημερινή Ολομέλεια, δηλαδή τα δάνεια που έδωσαν οι τράπεζες, ακόμα και μέσω της κρίσης, σε κόμματα και ΜΜΕ.

Σημειώνεται πως τα συγκεκριμένα δάνεια αφορούν κατά κύριο λόγο τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, συνολικού ύψους 270 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης το Νοέμβριο του 2015 είχε υπενθυμίσει το πόσες δανειοδοτήσεις κομμάτων από την Αγροτική Τράπεζα είχαν μπει στο αρχείο λόγω του νόμου του 2013 της Κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου για ακαταδίωκτο των τραπεζών.

Ο τότε βουλευτής και υποψήφιος για την Προεδρία της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί πως, εάν εκλεγεί Πρόεδρος του κόμματος, θα εισηγηθεί κατάργηση του δανεισμού των κομμάτων και επιδίωξή του θα είναι η ιδιωτική χρηματοδότηση με διαφάνεια.

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Μετωπικές συγκρούσεις στη συζήτηση στη Βουλή για την Εξεταστική για δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα