Οι πολίτες δικαιώνουν την κυβέρνηση Σαμαρά

Οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν μεγάλη σημασία και το γνωρίζουμε καλά. Ειδικά όταν δίνουν προβάδισμα του ενός ή του άλλου κόμματος. Αυτά είναι για τους πολιτικούς αναλυτές και τους επικοινωνιολόγους.

Έτσι, το γεγονός ότι η νέα έρευνα της Pulse δίνει διαφορά έξι μονάδων της ΝΔ

από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει και πολλά. Ούτε και το γεγονός ότι ο Κυριάκος προηγείται 7 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία (30%-23%). Πιο μεγάλη σημασία έχει ίσως η παράσταση νίκης όπου η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 18 μονάδες (50%-32%) γιατί δείχνει ότι ο κόσμος πιστεύει πλέον ξεκάθαρα ότι το κόμμα της καταστροφής δεν μπορεί να κερδίσει πλέον τις εκλογές.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, όμως, είναι όταν από τους πολίτες ζητείται να αξιολογήσουν τις «μνημονιακές» κυβερνήσεις. Ασφαλώς οι αρνητικές γνώμες είναι περισσότερες από τις θετικές. Και πώς αλλιώς με τέτοια... πίκρα που έχουν περάσει οι Έλληνες.

Όμως, τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά:

Σε ερώτημα που αφορά την αξιολόγηση των κυβερνήσεων από τότε που η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο, η κυβέρνηση Σαμαρά προηγείται με 35% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 57% αρνητικών και μάλλον αρνητικών.

Δεύτερη έρχεται η κυβέρνηση Παπαδήμου, με 26% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 65% αρνητικών και μάλλον αρνητικών.

Ακολουθεί η κυβέρνηση Τσίπρα με 18% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες , έναντι 73% αρνητικών και μάλλον αρνητικών.

Τελευταία είναι η κυβέρνηση Παπανδρέου με 8% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 83% αρνητικών και μάλλον αρνητικών.

Δηλαδή οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση Σαμαρά προσπάθησε περισσότερο από κάθε άλλη για να σώσει τη χώρα και να τη φέρει σε σωστό δρόμο.

Το εύρημα αυτό είναι εντυπωσιακό αν και θα μπορούσε κανείς να πει «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα». Οι Έλληνες τώρα καταλαβαίνουν ότι η χώρα πήγαινε από το κακό στο... καλύτερο μέχρι πριν από 15 μήνες. Τώρα που πέρασαν όλα αυτά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ψεκασμένων, τώρα που βλέπουν ότι η οικονομία διαλύεται, ότι η κοινωνία πνίγεται, ότι οι πρόσφυγες μας ζώνουν από παντού, τώρα αποζητούν τον Σαμαρά.

Τώρα που η πατρίδα κινδυνεύει τους πατριώτες ζητούν οι Έλληνες. Κατάλαβαν το λάθος τους, αντιλήφθηκαν τη μεγάλη εξαπάτηση και αναζητούν ελπίδα, λύση, φως στο πρόσφατο παρελθόν. Όχι στον Γ. Παπανδρέου βεβαίως, όχι στον «άνοστο» Παπαδήμο, πολλώ δε μάλλον όχι στον Τσίπρα. Τις περισσότερες θετικές γνώμες ο Αντώνης Σαμαράς τις παίρνει.

Η ώρα της αυτογνωσίας για τον ελληνικό λαό πλησιάζει. Η ώρα που θα συνειδητοποιήσουν όλο και περισσότεροι ποιοι αγαπούν αυτό τον τόπο είναι κοντά. Καιρός να αναμετρηθεί η αλήθεια με το ψέμα, το φως από την αλήθεια.

Άλλωστε, δεν χρειαζόταν να μας το πει μια δημοσκόπηση. Το βλέπουμε ήδη στα μάτια των Ελλήνων που ζουν το δράμα της Αριστεράς.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα