Μετά το Πάσχα η επιστροφή των Θεσμών | Συζητήσεις εξ’ αποστάσεως μέχρι τότε

09:37 10/4/2017 - Πηγή: iPop

Για μετά το Πάσχα μετατίθεται, όπως όλα δείχνουν, η επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα για τη συνέχιση των διαβουλεύσεων και την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο. Μέχρι τότε οι συζητήσεις ανάμεσα σε Κυβέρνηση και δανειστές θα συνεχιστούν εξ’ αποστάσεως.

Το Πάσχα, αλλά και το ολιγοήμερο διάστημα το οποίο μεσολαβεί μέχρι την εαρινή Σύνοδο

του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, δεν επιτρέπουν την άμεση επιστροφή της αποστολής των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα. Άλλωστε, όλα τα στελέχη του Ταμείου θα πρέπει να βρίσκονται στην αμερικανική πρωτεύουσα απ’ τις 21 Απριλίου.

Φυσικά, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που καθυστερεί η επιστροφή των Θεσμών, αν κι έχει συμφωνηθεί. Η πολιτική συμφωνία η οποία επετεύχθη στη Μάλτα δεν έχει καμία αξία εάν οι δύο πλευρές δεν συμφωνήσουν για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, ενώ η Κυβέρνηση επιθυμεί να καθοριστούν και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, προκειμένου να στείλει προς ψήφιση στη Βουλή τα θετικά και τα αρνητικά μέτρα.

Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στην Ουάσινγκτον. Η πλήρης συμφωνία, η οποία θα σημάνει και την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, αναμένεται πλέον τον Μάιο, είτε στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, είτε σε κάποια έκτακτη συνεδρίαση.

Η πορεία των διαπραγματεύσεων εξ’ αποστάσεως, οι συζητήσεις στην εαρινή Σύνοδο του Ταμείου, αλλά και οι συζητήσεις στην Αθήνα όταν επιστρέψουν οι Θεσμοί, θα χαράξουν τον δρόμο για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Θυμίζουμε πως κρίσιμης σημασίας είναι και η σημερινή συνάντηση Merkel- Lagarde στο Βερολίνο, όπου θα συζητηθεί το ζήτημα του χρέους.

Photo: REUTERS/Alkis Konstantinidis

The post Μετά το Πάσχα η επιστροφή των Θεσμών | Συζητήσεις εξ’ αποστάσεως μέχρι τότε appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα