Merkel- Lagarde παίρνουν αποφάσεις για την Ελλάδα

07:47 10/4/2017 - Πηγή: iPop

Αποφάσεις για την Ελλάδα παίρνουν οι Merkel- Lagarde, οι οποίες συναντώνται σήμερα, Δευτέρα, στο Βερολίνο στον απόηχο της συμφωνίας της Μάλτας, η οποία περιλαμβάνει περικοπές σε συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου ορίου, αλλά και τα θετικά μέτρα τα οποία πρότεινε η ελληνική πλευρά. Η Γερμανίδα Καγκελάριος και η επικεφαλής του ΔΝΤ πρόκειται να συζητήσουν για την στάση τους στο ελληνικό ζήτημα.

Οι τελευταίες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες

θέλουν τους Θεσμούς να επιστρέφουν μετά το Πάσχα στην Αθήνα και ουσιαστικά η συμφωνία να μετακινείται για μετά την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ.

Η Κυβέρνηση αναμένει απ’ τις κ.κ. Merkel και Lagarde να λάβουν αποφάσεις για το χρέος.

Όπως ξεκαθάρισε και την Κυριακή ο Πρωθυπουργός απ’ το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέτρα δεν πρόκειται να εφαρμοστούν, εάν δεν προηγηθεί λύση για το ελληνικό χρέος.

Φυσικά, όμως, Merkel και Lagarde έχουν τα δικά τους πλάνα με δεδομένο ότι στον ορίζοντα υπάρχει η εαρινή Σύνοδος του Ταμείου, αλλά και οι γερμανικές εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Τα μέτρα και τα αντίμετρα

Θυμίζουμε ότι η συμφωνία της Μάλτας περιλαμβάνει πακέτο μέτρων στο 2% του ΑΕΠ:

1% του ΑΕΠ το 2019, το οποίο θα αφορά τις συντάξεις1% του ΑΕΠ το 2020, το οποίο θα αφορά το αφορολόγητο όριο

Στον αντίποδα, τα θετικά μέτρα, τα οποία θα υλοποιηθούν εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα, αφορούν:

Επιδότηση στέγασηςΣτήριξη της οικογένειαςΜείωση της συμμετοχής στα φάρμακαΑνάσχεση του brain drainΥποστήριξη της αγροτικής υποδομήςΜείωση φόρων σε φυσικά πρόσωπα – επιχειρήσεις

The post Merkel- Lagarde παίρνουν αποφάσεις για την Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα