Μακελειό στην Αίγυπτο από τον ISIS: Δύο εκρήξεις με 45 νεκρούς σε 2 κοπτικές εκκλησίες(Vids)

20:44 9/4/2017 - Πηγή: iPop

Ματωμένη Κυριακή των Βαΐων στην Αίγυπτο, αφού δύο εκρήξεις βομβών σε κοπτικές εκκλησίες κόστισαν τη ζωή σε 45 ανθρώπους και άφησαν περισσότερους από 100 ακόμα, τραυματισμένους.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 10:00, μέσα στην κοπτική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Τάντα, σε απόσταση 120 χλμ. βόρεια του Καΐρου.

Ο τραγικός απολογισμός ήταν 27 είναι οι νεκροί και 78 οι τραυματίες από βομβιστική επίθεση.

Λίγες ώρες αργότερα, βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε στον προαύλιο χώρο του καθεδρικού ναού του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρεια, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 και να τραυματιστούν 35 άνθρωποι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Μάλιστα η δεύτερη έκρηξη, σημειώθηκε σε σχετικά μικρή απόσταση από το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.

Κανένας Έλληνας μεταξύ των θυμάτων

Σύμφωνα με τον έλληνα πρέσβη στην Αίγυπτο και τον πρόξενο στην πόλη της Αλεξάνδρειας, δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες ανάμεσα στα θύματα παρά το γεγονός πως η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από τον ναό του Αγίου Σάββα , όπου λειτούργησε σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β’.

Η σημερινή, είναι ημέρα αργίας στην Αίγυπτο, παρά το γεγονός πως περίπου το 80% του πληθυσμού της χώρας είναι μουσουλμάνοι ενώ οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε μια περίοδο που η χριστιανική κοινότητα ετοιμάζεται για την Μεγάλη Εβδομάδα και της επίσκεψη του Πάπα σε τρεις εβδομάδες από σήμερα. Και τις δύο επιθέσεις ανέλαβε λίγο αργότερα το Ισλαμικό Κράτος.

Videos/Πηγές: Robin Sage, CNN

The post Μακελειό στην Αίγυπτο από τον ISIS: Δύο εκρήξεις με 45 νεκρούς σε 2 κοπτικές εκκλησίες(Vids) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα