Ενεργό ρόλο της Ε.Ε. στο συριακό ζητά ο Α. Τσίπρας

08:35 10/4/2017 - Πηγή: iPop

Ενεργό ρόλο της Ε.Ε. στο συριακό αναμένεται να προτείνει ο Α. Τσίπρας κατά την τρίτη Σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου, η οποία θα λάβει χώρα στη Μαδρίτη και συγκεκριμένα στο Βασιλικό Ανάκτορο «El Prado» το μεσημέρι της Δευτέρας.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά Σύνοδο του ευρωπαϊκού Νότου, μια σειρά συναντήσεων που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού και στις οποίες λαμβάνουν μέρος η Ελλάδα,

η Κύπρος, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Μάλτα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Σύνοδος της Μαδρίτης γίνεται λίγες μέρες έπειτα απ’ τη Σύνοδο της Ρώμης, αλλά και την επίσημη έναρξη της διαδικασίας του Brexit, όπως επίσης και λίγο πριν το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 29 Απριλίου αναμένεται να υιοθετήσει τις διαδικασίες για την αποχώρηση της Βρετανίας απ’ την Ε.Ε.

Στην ατζέντα της συζήτησης βρίσκεται το μεταναστευτικό- προσφυγικό, το μέλλον της Ε.Ε., ζητήματα ασφαλείας, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, αλλά και το Brexit.

Κυβερνητικές πηγές δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται ν’ αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου ο ευρωπαϊκός Νότος να προτείνει στην Ε.Ε. ενεργότερο ρόλο στο συριακό.

Το πρόγραμμα της Συνόδου:14.45 Άφιξη των ηγετών στο Palacio Real de El Pardo15.05 Οικογενειακή φωτογραφία16.15 Έναρξη εργασιών Συνόδου17.45 Συνέντευξη Τύπου.

The post Ενεργό ρόλο της Ε.Ε. στο συριακό ζητά ο Α. Τσίπρας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα