Μετά την πυραυλική επίθεση, o Trump προειδοποιεί για νέες ενέργειες στη Συρία

09:20 9/4/2017 - Πηγή: iPop

Μετά την πυραυλική επίθεση, προειδοποιεί για νέες ενέργειες στη Συρία ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, μέσω επιστολής με την οποία ενημερώνει τα δύο Σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου σχετικά με το πλήγμα των ΗΠΑ σε συριακή αεροπορική βάση.

Στην επιστολή του προς τους επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας ο Τrump δηλώνει ότι ενέργησε προς όφελος

του εθνικού συμφέροντος.

Ενήργησα προς όφελος των ζωτικής σημασίας συμφερόντων της εθνικής ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, σε συμφωνία με την εξουσία που μου αναγνωρίζεται από το Σύνταγμα ώστε να ηγούμαι διεθνών επιχειρήσεων με την ιδιότητά μου του αρχηγού του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας τονίζει ο Trump.

Ενώ στην συνέχεια αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε επιπλέον ενέργειες εάν χρειαστεί.

«Οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε επιπλέον ενέργειες, εφόσον καταστεί αναγκαίο και με τον ενδεδειγμένο τρόπο, προκειμένου να υπερασπιστούν τα σημαντικά εθνικά τους συμφέροντα», συμπληρώνει ο ίδιος.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους δηλώνει ότι έδωσε εντολή με σκοπό τη διεξαγωγή των αεροπορικών επιδρομών εναντίον της αεροπορικής βάσης αλ Σααϊράτ, περίπου στις 20.40 ώρα Ουάσιγκτον την Πέμπτη το βράδυ.

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ (μου) είχαν υποδείξει ότι οι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις που επιχειρούν σε αυτή τη βάση ήταν υπεύθυνες για την επίθεση με χημικά όπλα εναντίον των Σύρων αμάχων στην επαρχία Ιντλίμπ την 4η Απριλίου», λέει ο D. Trump στην επιστολή του.

Διέταξα αυτήν την επιχείρηση με στόχο να υποβαθμίσω την ικανότητα του συριακού στρατού να εξαπολύει και άλλες επιθέσεις με χημικά όπλα και να αποθαρρύνω το συριακό καθεστώς να χρησιμοποιεί ή να κατασκευάζει χημικά όπλα συμπληρώνει ο Τrump.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος επισημαίνει ακόμη ότι στόχευε να αποφευχθεί η περαιτέρω επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης.

Τα δύο Σώματα του Κογκρέσου ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους,, όμως, κάποιοι κοινοβουλευτικοί δήλωσαν τη δυσφορία τους για την απουσία πληροφόρησης εκ μέρους του Λευκού Οίκου πριν τη διεξαγωγή των πληγμάτων.

Βουλευτές υποστήριξαν ότι ο Trump προτού προχωρήσει στις αεροπορικές επιδρομές, έπρεπε να ζητήσει την άδεια του Κογκρέσου.

Ο Trump αναφέρει επίσης ότι με σκοπό το Κογκρέσο να είναι πλήρως ενημερωμένο έστειλε την εν λόγω επιστολή.

«Έστειλα αυτήν την επιστολή στο πλαίσιο των προσπαθειών μου το Κογκρέσο να είναι πλήρως ενημερωμένο», λέει χαρακτηριστικά στην επιστολή ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πρώτη επικοινωνία Lavrov – Tillerson

Στο μεταξύ έγινε η πρώτη επικοινωνία των ΥΠΕΞ της Ρωσίας και των ΗΠΑ μετά την πυραυλική επίθεση. Ο S. Lavrov επισήμανε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι η επίθεση «εναντίον μιας χώρας που πολεμά την τρομοκρατία απλά εξυπηρετεί την τρομοκρατία» και «δημιουργεί απειλές για την ασφάλεια σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο».

Παράλληλα, ο Ρώσος ΥΠΕΞ για ακόμα μια φορά επανέλαβε τη ρωσική θέση ότι οι κατηγορίες πως η επίθεση με χημικά έγιναν απ’ το καθεστώς Assad «δεν συνάδουν με την πραγματικότητα».

The post Μετά την πυραυλική επίθεση, o Trump προειδοποιεί για νέες ενέργειες στη Συρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα