Στη δημοσιότητα έγγραφα για την TTIP από την Greenpeace

11:06 2/5/2016 - Πηγή: iPop

248 σελίδες από τη μυστική συμφωνία Ε.Ε. και ΗΠΑ ή διαφορετικά την TTIP που έχουν διαρρεύσει θα δοθούν σήμερα Δευτέρα στη δημοσιότητα από την οργάνωση Greenpeace.

Η Greenpeace τονίζει πως τα έγγραφα αποτελούν απόδειξη της καθοριστικής σημασίας της συμφωνίας για τις ζωές των πολιτών, την αποδυνάμωση των κρατών απέναντι στα οικονομικά λόμπι αλλά και την ζημιά που θα φέρει στο

περιβάλλον, τους εργαζομένους και την υγεία.

Τα κείμενα που αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα στις 12:00, περιλαμβάνουν στοιχεία σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την TTIP.

Για πρώτη φορά, σύμφωνα με την Greenpeace, θα φανούν οι θέσεις των ΗΠΑ.

Περισσότερο από τα 2/3 του συνολικού κειμένου αντιπροσωπεύουν τα έγγραφα, τα οποία καλύπτουν 13 κεφάλαια σχετικά τις τηλεπικοινωνίες, την κανονιστική συνεργασία, τα τρόφιμα, τη γεωργία, τα φυτοφάρμακα, και το εμπόριο.

Η δήλωση του διευθυντή της Greenpeace:

Τα έγγραφα που διέρρευσαν επιβεβαιώνουν αυτό που έχουμε πει εδώ και πολύ καιρό: Η ΤΤΙΡ βάζει τις εταιρείες στο επίκεντρο της χάραξης πολιτικής σε βάρος του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Γνωρίζαμε ότι οι θέσεις της ΕΕ ήταν κακές, τώρα βλέπουμε ότι οι θέσεις των ΗΠΑ είναι ακόμη χειρότερες. Ένας συμβιβασμός μεταξύ των δυο θα ήταν απαράδεκτος

The post Στη δημοσιότητα έγγραφα για την TTIP από την Greenpeace appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα