Μάνη: Οι παραδοσιακές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα που θα κάνουν το ταξίδι σου μία αξέχαστη εμπειρία

19:55 8/6/2022 - Πηγή: iPop

Η Μάνη θα σου χαρίσει αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο εκπληκτικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που θα ζήσεις ποτέ! Είναι ένα καταφύγιο φυσικής ομορφιάς και ηρεμίας. Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για να επισκεφτείς τη Μάνη, αλλά πέρα από το πανέμορφο και μοναδικό της τοπίο, σίγουρα είναι το υπέροχο και πεντανόστιμο φαγητό της, το οποίο το αγαπούν οι ταξιδιώτες και τους κάνει να επιστρέφουν ξανά και ξανά, ώστε να το γευτούν.

Αν πρόκειται να επισκεφτείς την Μάνη είτε για τις καλοκαιρινές σου διακοπές, είτε για να χαλαρώσεις ένα Σαββατοκύριακο, να

είσαι έτοιμη για την ατελείωτη ομορφιά που θα αντικρίσεις και τα κρυστάλλινα νερά, στα οποία θα κολυμπήσεις. Θα νιώθεις λες και ζεις σε παραμύθι, με τα πελώρια κάστρα να στολίζουν το μαγευτικό τοπίο.

Παξοί-Αντίπαξοι, Πάργα-Αχέροντας: Ένα road trip στα διαμάντια της Ελλάδας

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Mani Peninsula, GR ~ Μάνη (@manitraveler_gr)

Αφού εξερευνήσεις, όμως, τα χωριά της και θα έχεις κάνει τα μπάνια σου, κάποια στιγμή θα πεινάσεις. Θα χρειαστεί να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και να συνεχίσεις την εξερεύνησή σου. Τι μπορείς να φας στη Μάνη, λοιπόν, και ποια είναι τα παραδοσιακά της πιάτα για τα οποία φημίζεται;

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Mani Peninsula, GR ~ Μάνη (@manitraveler_gr)

Στην Μάνη οι ντόπιοι λένε ότι θα φας σαν θεός, ειδικά εάν αγαπάς το ελαιόλαδο και τα εποχιακά προϊόντα, όπως είναι τα εσπεριδοειδή, οι ντομάτες, οι μελιτζάνες, οι αγκινάρες, τα καρπούζια, οι φράουλες και η λίστα δεν έχει τελειωμό! Τα λαχταριστά πιάτα με κρέας είναι πολλά, όπως και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ οι ντόπιοι είναι αρκετά γενναιόδωροι και σου προσφέρουν μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και αλλαντικά!

Σίφνος: Το αγαπημένο νησί των Κυκλάδων. Τι πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις όταν το επισκεφτείς

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Mani Peninsula, GR ~ Μάνη (@manitraveler_gr)

Παραδοσιακά φαγητά – Μάνη: Όλα τα πιάτα που πρέπει να γευτείς!

Πιταράκια: Κομμάτια φύλλου τηγανισμένα σε ελαιόλαδο. Χρυσαφένιες παραδοσιακές πιτούλες, τηγανιτές που πήραν το όνομά τους επειδή τραβάνε τις άκρες της ζύμης την ώρα που τις ρίχνουν στο τηγάνι.

Δίπλες: Φτιαγμένες με αφράτη ζύμη (αλεύρι και αυγό) μέλι, κανέλα και χοντροτριμμένα καρύδια.

Λαλάγγια ή Τηγανίδες: Αλμυρά κομμάτια ζύμης τηγανισμένα με συγκεκριμένο σχέδιο, τα οποία περιέχουν ελαιόλαδο, μαγιά, κανελογαρίφαλο και αλάτι. Συνοδεύονται με ντόπια τυριά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Mani Peninsula, GR ~ Μάνη (@manitraveler_gr)

Γαλόπιτα (γαλατόπιτα): Η μεσσηνιακή γαλατόπιτα ή γαλόπιτα περιέχει φρέσκο γάλα, σιμιγδάλι ψιλό, βούτυρο, αυγά, ζάχαρη και ελαιόλαδο. Ένα γλυκό που σίγουρα θα σου προσφέρουν.

Οι 5 τοπ προορισμοί της Ελλάδας για να αγναντέψεις τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα!

Κόκκορα μπαρδουνιώτικο: Προέρχεται από την περιοχή των Μπαρδουνίων. Χαρακτηριστικό της είναι το τυρί, σφέλα ή το φρεσκοπηγμένο δικής τους παραγωγής.

Σύγκλινο και λουκάνικο της Μάνης: Το σύγκλινο είναι καπνιστό χοιρινό κρέας. Το χοιρινό αυτό κρέας αφού κοπεί σε λωρίδες και μείνει τρεις μέρες στο αλάτι, ύστερα κρεμιέται και καπνίζεται με φασκόμηλο για δέκα ώρες. Πρόκειται για ένα πιάτο που θα σου μείνει αξέχαστο!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vasso Kaperoni (@iris_fotos)

Μακαρονάδα τσουχτή: Πρόκειται για ένα πιάτο με μακαρόνια ανακατεμένα με ξερή μυζήθρα «καμένα» σε ελαιόλαδο. Σερβιρισμένα με τηγανητό αυγό.

Παραδοσιακή σφέλα:  Είναι ημίσκληρο τυρί, το οποίο ωριμάζει μέσα σε άρμη, μέχρι να αποκτήσει το λευκοκίτρινο χρώμα του. Παρασκευάζεται από αιγοπρόβιο γάλα και μοιάζει με τη φέτα.

Παραδοσιακή γουρουνοπούλα: Είναι το πιάτο που πρέπει να γευτείς οπωσδήποτε στην Μάνη και μπορείς να το βρεις κυριολεκτικά σε κάθε χωριό της! Η παραδοσιακή γουρουνοπούλα με την τραγανή της πέτσα συνοδευόμενη από πεντανόστιμες λεμονάτες πατάτες φούρνου είναι ένα πιάτο που θα αγαπήσεις!

Εγώ με την σειρά μου να σου ευχηθώ καλή όρεξη και καλές βουτιές! Γέμισε με όσες περισσότερες εμπειρίες μπορείς!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μάνη: Οι παραδοσιακές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα που θα κάνουν το ταξίδι σου μία αξέχαστη εμπειρία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα