Συναισθηματικά φορτισμένος ο Matthew McConaughey στον Λευκό Οίκο: Μιλά για τις ιστορίες των θυμάτων του μακελειού στο Τέξας και συγκλονίζει

12:40 8/6/2022 - Πηγή: iPop

Ο ηθοποιός Matthew McConaughey εξέφρασε τις έντονες συναισθηματικές του απόψεις στη συνέντευξη Τύπου του Λευκού Οίκου την Τρίτη, 7/6, περιγράφοντας τις ιστορίες όσων έχασαν τη ζωή τους στο μακελειό στο δημοτικό σχολείο στο Uvalde του Τέξας. Ο ηθοποιός με την συγκλονιστική του ομιλία, ζήτησε περισσότερη δράση για τον έλεγχο των όπλων.

Ο McConaughey, ένας ντόπιος του Uvalde, αποκάλυψε ότι αυτός και η σύζυγός του, Camila Alves, πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης εβδομάδας με τις

οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στη γενέτειρά του. 

Έδειξε φωτογραφίες από τα έργα τέχνης τους και έφερε στην αίθουσα του Λευκού Οίκου τα πράσινα παπούτσια Converse που φορούσε ένα κορίτσι κάθε μέρα, τα οποία τα χρησιμοποίησαν για να αναγνωρίσουν το σώμα της μετά τον πυροβολισμό. Είχε σχεδιάσει μια καρδιά στο ένα από τα παπούτσια. Ο ηθοποιός τόνισε ότι έπρεπε να πει τις ιστορίες τους για να δείξει πώς έπρεπε να ληφθούν μέτρα για να τιμήσουν τις ζωές των 19 παιδιών και των δύο δασκάλων που σκοτώθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Robb τον περασμένο μήνα.

Ο Matthew McConaughey μας διδάσκει την τέχνη της επικοινωνίας

Camila Alves McConaughey, wife of actor @McConaughey , holds a pair of shoes worn by one of the victims of the school shooting in #Uvalde, #Texas, during the daily news conference at the White House on June 07, 2022 in #Washington, DC. pic.twitter.com/tPFNa8Q7Nz

— GAROWE ONLINE (@GaroweOnline) June 8, 2022 Matthew McConaughey για το μακελειό στο Τέξας: Η συνταρακτική 20λεπτη ομιλία του

«Ξέρετε τι ήθελε ο καθένας από αυτούς τους γονείς, τι μας ζήτησαν; Αυτό που ο κάθε γονιός ξεχωριστά εξέφρασε με τον δικό του τρόπο στην Camila και σε μένα; ​​Ότι θέλουν τα όνειρα των παιδιών τους να συνεχιστούν. Θέλουν να κάνουν την απώλεια της ζωής τους σημαντική», τόνισε ο McConaughey.

Είπε ότι υπάρχει τώρα ένα «παράθυρο» ώστε να θεσπιστεί ουσιαστική μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για τα όπλα και ζήτησε καθολικούς ελέγχους ιστορικού, αυξάνοντας το ελάχιστο όριο ηλικίας για την αγορά ενός AR-15 στα 21.

«Πρόκειται για λογικούς, πρακτικούς, τακτικούς κανονισμούς για το έθνος, τις πολιτείες, τις κοινότητες, τα σχολεία και τα σπίτια μας. Οι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες όπλων έχουν βαρεθεί την κακοποίηση και την πειρατεία από διαταραγμένα άτομα. Αυτοί οι κανονισμοί δεν είναι ένα βήμα πίσω, είναι ένα βήμα προς τα εμπρός», είπε ο McConaughey στην ομιλία του που διήρκησε περίπου 20 λεπτά.

Αυτό το συγκλονιστικό ποίημα για το μακελειό στο Τέξας σε καλεί να αναλάβεις δράση τώρα!

“Responsible gun owners are fed up with the Second Amendment being abused and hijacked by some deranged individuals,” McConaughey said.

“These regulations are not a step back, they’re a step forward for civil society and the Second Amendment.” https://t.co/1wuqDlcs36

— The Washington Post (@washingtonpost) June 7, 2022

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός συναντήθηκε για λίγο με τον Πρόεδρο Joe Biden πριν εμφανιστεί στο βήμα, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre.

Ο McConaughey μίλησε με μεγάλη λεπτομέρεια για τα παιδιά και τα όνειρα που είχαν πριν σκοτωθούν, ένα παιδί ήθελε να γίνει θαλάσσιος βιολόγος, ενώ ένα άλλο ήθελε να πάει σε σχολή τέχνης στο Παρίσι.

«Μπορούσατε να νιώσετε το σοκ στην πόλη. Τον πόνο, την άρνηση, την απογοήτευση, τον θυμό, την ευθύνη, τη θλίψη, τις απώλειες ζωών, τα όνειρα να σταματούν», είπε και συνέχισε: «Λόγω των εξαιρετικά μεγάλων τραυμάτων εξόδου ενός τουφεκιού AR-15, τα περισσότερα πτώματα ήταν τόσο ακρωτηριασμένα που μόνο το τεστ DNA μπορούσαν να τα αναγνωρίσουν».

Οδηγός επιβίωσης για μεγάλες αποφάσεις από τον Matthew McConaughey

Matthew McConaughey calls for gun control in emotional speechhttps://t.co/0mAVNBmgdJ#MatthewMcConaughey pic.twitter.com/ZTxk3bzsbZ

— Weekly Us (@WeeklyUsLK) June 8, 2022

«Πρέπει να ρίξουμε μια ειλικρινή ματιά στον καθρέφτη. Αρκετά με την ακύρωση της άλλης πλευράς. Ας έρθουμε σε ένα κοινό τραπέζι που αντιπροσωπεύει τον αμερικανικό λαό. Βρείτε μια μέση λύση, ειδικά σε αυτό το θέμα. Επειδή σου υπόσχομαι, Αμερική, εσύ κι εγώ, δεν είμαστε τόσο διχασμένοι όσο μας λένε ότι είμαστε».

Ο McConaughey είχε συναντήσεις με νομοθέτες στο Καπιτώλιο νωρίτερα για να συζητήσει τη νομοθεσία σχετικά με τη μεταρρύθμιση των όπλων κι εμείς ελπίζουμε πως όλα αυτά θα συμβάλουν στον αγώνα για την τροποποίηση του νόμου.

Δες εδώ ολόκληρη την ομιλία του Matthew McConaughey στον Λευκό Οίκο:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Συναισθηματικά φορτισμένος ο Matthew McConaughey στον Λευκό Οίκο: Μιλά για τις ιστορίες των θυμάτων του μακελειού στο Τέξας και συγκλονίζει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συναισθηματικά, Matthew McConaughey, Λευκό Οίκο, Μιλά, Τέξας,synaisthimatika, Matthew McConaughey, lefko oiko, mila, texas