Μπάτζος σαγανάκι – Το παραδοσιακό τυρί της βόρειας Ελλάδας τώρα στο τραπέζι σου!

15:16 8/6/2022 - Πηγή: iPop

Ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της κουζίνας μας, είναι τα τυριά ελληνικά τυριά μας! Ποικίλα σε γεύση και υφή και χρήσιμα σε πολλές παραδοσιακές συνταγές μας! Ένα τυρί πεντανόστιμο, αλλά πιθανότατα να μην το ξέρεις, είναι και ο μπάτζος. Προέρχεται από τη βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από την κεντρική προς τη δυτική Μακεδονία (Νάουσα έως Καστοριά) και τη βόρεια Θεσσαλία. Σήμερα, θα σου μάθουμε πώς μπορείς να κάνεις αυτό το τυρί σαγανάκι, εντάσσοντάς το στο τραπέζι σου!

Tips και συμβουλές για να

διατηρήσεις φρέσκα τα τυριά στο ψυγείο σου περισσότερες μέρες

Μπάτζος συνταγή: Τα υλικά που θα χρειαστείς 1 κομμάτι τυρί μπάτζος 1 γενναιόδωρη κ.σ. ελαιόλαδοαλεύρι για όλες τις χρήσεις1/2 σφηνάκι Μεταξά (κονιάκ) ή Ούζο1 κομμάτι λεμονιού

Κροκέτες με τυρί και ζαμπόν: Η συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις: Προθέρμανε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τοποθέτησε το κομμάτι του τυριού σου κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης και άλειψέ το με αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Τίναξε το περιττό αλεύρι.Πρόσθεσε το ελαιόλαδο στο τηγάνι. Βάλε λίγο αλεύρι για να δοκιμάσεις αν το λάδι είναι αρκετά ζεστό. Μόλις ροδίσει, πρόσθεσε το τυρί στο τηγάνι και ψήσε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά. Αναποδογύρισε προσεκτικά το τυρί με μια σπάτουλα και άφησε να ψηθεί για μερικά λεπτά από την άλλη πλευρά.Κλείσε την φωτιά και μετάφερε προσεκτικά το τυρί σαγανάκι στο τραπέζι και ρίξε το κονιάκ (ή το ούζο) πάνω στο τυρί, στόλισε το πιάτο σου με λίγο λεμόνι.Σέρβιρε με ψωμί και λίγο ούζο με πάγο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μπάτζος σαγανάκι – Το παραδοσιακό τυρί της βόρειας Ελλάδας τώρα στο τραπέζι σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα