Κριθαρότο με σάλτσα από πιπεριές

19:01 17/11/2014 - Πηγή: iPop
Υλικά:1 πακέτο (500 γρ.) κριθαράκι ολικής άλεσης1 μεγάλο κρεμμύδι,1 λίτρο νερό200 ml λευκό κρασί3 κσ ελαιόλαδο2 κόκκινες πιπεριές2πορτοκαλί πιπεριές250 γρ μανιτάριαΑλάτιΠιπέρι φρεσκοτριμμένο3 κσ μουστάρδα½ κγ σκόνη σκόρδουΕκτέλεση:

Σε μια μεσαίου μεγέθους βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδιι, το οποίο έχουμε ψιλοκόψει, για 1 λεπτό και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό, σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό, ανακατεύοντας διαρκώς με την

κουτάλα, όπως κάνουμε με το ριζότο, μέχρι το κριθαράκι να βράσει και να χυλώσει.

Σ ένα τηγάνι σοτάρουμε τις μισές ψιλοκομμένες πιπεριές και μόλις μαλακώσουν λίγο προσθέτουμε λίγο νερό, μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου και τις 3 κουταλιές μουστάρδας. Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και τα απομακρύνουμε από τη φωτιά αφήνοντας τα να κρυώσουν.

Μόλις κρυώσει το μείγμα με τις πιπεριές, το αλέθουμε στο μίξερ.

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τις υπόλοιπες ψιλοκομμένες πιπεριές μαζί με τα λεπτοκομμένα μανιτάρια.

Βάζουμε στη κατσαρόλα το πολτό πιπεριάς με το μείγμα από το τηγάνι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό!

The post Κριθαρότο με σάλτσα από πιπεριές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα