Γι αυτό το start up που μέχρι σήμερα αγνοούσες «σφάζονται» οι Google, IBM, Microsoft, Dell και η HP

16:03 17/11/2014 - Πηγή: iPop

Πριν από 19 μήνες, το διαδίκτυο έγινε πλουσιότερο κατά μία εφαρμογή. Χωρίς καμία τυμπανοκρουσία, χωρίς να απασχολήσει τα Μέσα Ενημέρωσης, ένα μικρό start up με την ονομασία Docker, έδωσε στον κυβερνοχώρο ένα λογισμικό με ελεύθερη πρόσβαση και έγινε το φαινόμενο της τεχνολογίας.

Τα μεγαλύτερα ονόματα της τεχνολογίας άρχισαν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον, να επενδύσουν σ” αυτό το άγνωστο start up. Ήδη εδώ και λίγους μήνες «σφάζονται» οι Google, IBM, Microsoft,

Dell και η HP ενώ την περασμένη Πέμπτη, η Amazon, ενθουσίασε τους πελάτες της ανακοινώνοντας ότι στηρίζει το Docker.

Ούτε στα καλύτερα όνειρά του δεν περίμενε τέτοια τύχη, ο 31 χρόνων ιδρυτής της πλατφόρμας, Solomon Hykes που το 2008 ξεκίνησε να εργάζεται στο υπόγειο του σπιτιού της μητέρας του στο Παρίσι, πιστεύοντας ότι η ιδέα του θα ενδιέφερε μια χούφτα ανθρώπους και κανέναν άλλον. Αφού, λοιπόν, το παρουσίασε σε καμιά δεκαριά φίλους και γνωστούς, αποφάσισαν να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα συνέδριο τεχνολογίας, ελπίζοντας ότι θα είναι τουλάχιστον 30 άτομα στο ακροατήριο. Αποδείχτηκε ότι το συνέδριο ήταν ένα απο τα σημαντικότερα στον χώρο της τεχνολογίας. «Αλλά δεν μου το χε πει κανείς» λέει ο ιδρυτής του start up. «Ανέβηκα στη σκηνή και από κάτω παρακολουθούσαν 900 άνθρωποι. Αλλά δεν είχα τίποτα το ενδιαφέρον να τους δείξω. Εκτός από το «hello world». Είχα όμως τόσο τρακ, που το έγραψα λάθος.»

Αντί λοιπόν το hello world… οι θεατές ενθουσιάστηκαν με το «Hello Wowlrd»

Τι όμως είναι το docker;

Είναι η πλατφόρμα που χρησιμοποιείται από τους προγραμματιστές, για να αναπτύξουν εφαρμογές που τρέχουν στο cloud computing. Το cloud βοηθά τον χρήστη, να τρέχει τις εφαρμογές, σε όλες τις συσκευές που χειρίζεται. «»Αν είστε προγραμματιστής λογισμικού το πιθανότερο είναι να γράφετε εφαρμογές που τρέχουν παντού και πουθενά στο ίντερνετ. Δεν στοχεύετε δηλαδή, στο να οικοδομήσετε μια desktop εφαρμογή, που τρέχει σε έναν υπολογιστή κάθε φορά» εξηγεί ο Hykes.

«Χρειάζεται η εφαρμογή σας να τρέχει σε πολλές μηχανές ταυτόχρονα. Καθώς αυτές οι μηχανές έρχονται και παρέρχονται, η εφαρμογή πρέπει να εξελιχθεί και να επεκταθεί σε νέα μηχανήματα» λέει.

Μέχρι σήμερα ο καθένας έλυνε το πρόβλημα, όπως μπορούσε. Όμως ο Docker, συμπεριλαμβάνει κάθε κομμάτι του app σε κάτι που ονομάζει container. Μπορείτε να αλλάξετε το container χωρίς να αλλάζει το κομμάτι ενός app. Το container είναι αρκετά έξυπνο, για να γνωρίζει πού (το είδος του διακομιστή cloud) και αυτόματα να προσαρμόζεται έτσι, ώστε όλα τα τμήματα μιας εφαρμογής να μπορούν να επιπλέουν γύρω από το διαδίκτυο και να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα.

Το Docker, είναι open source project, δηλαδή ανοικτού κώδικα, πράγμα που σημαίνει ότι ο κάθε προγραμματιστής, μπορεί να το τροποποιήσει ανάλογα με τις ανάγκες του!

Photo: businessinsider.com

The post Γι αυτό το start up που μέχρι σήμερα αγνοούσες «σφάζονται» οι Google, IBM, Microsoft, Dell και η HP appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα