Κωστής Χατζηδάκης: Υπάρχουν πολλά ιδιωτικά κανάλια στην Ελλάδα και μάλιστα υπερχρεωμένα

17:43 20/1/2016 - Πηγή: iPop

Ο νέος αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, φαίνεται να στηρίζει την ελληνική Κυβέρνηση για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών,υπογραμμίζοντας ότι τα 25 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, «κατέληξαν σε υπερβολικό για τα πληθυσμιακά δεδομένα της χώρας αριθμό καναλιών και μάλιστα υπερχρεωμένων».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο νέος αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών που πρόκειται να δοθούν στα ελληνικά ιδιωτικά κανάλια,

ομολογώντας πως τα τελευταία 25 χρόνια επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, έχουν γίνει πολλά λάθη γύρω από το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειοδοτήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Χατζηδάκης ερωτώμενος αν «μπορεί μια χώρα με 4,5 εκατομμύρια ενεργό πληθυσμό να έχει 7 κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας», απάντησε πως «σε μεγάλο βαθμό όλα αυτά μπορεί να τα δείξει η αγορά».

Υπενθυμίζουμε πως η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, με σχετική ανακοίνωσή της, επιτέθηκε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες υπογραμμίζοντας πως «η Νέα Δημοκρατία αρνείται τη συναινετική συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου».

Η ανακοίνωση αυτή της κ.Γεροβασίλη, έρχεται λίγες ώρες έπειτα από την καταψήφιση της πρότασης του προέδρου της Βουλής κ.Βούτση για το ΕΣΡ καθώς δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5, με 7 από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίζουν κατά.

Σε πρόσφατες μάλιστα δηλώσεις του ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, διαβεβαιώνει ,πως μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα έχει διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η πρόταση του προέδρου της Βουλής κ. Βούτση

Πρόεδρος: Λαοκράτη Βάσσης (φιλόλογος, συγγραφέας, πρ. μέλος ΕΣΡ)

Αντιπρόεδρος: Ροδόλφος Μορώνης (δημοσιογράφος, αναπληρωτής Διευθύνων σύμβουλος ΝΕΡΙΤ, πρόεδρος Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων).

Σημειώνεται τέλος, πως η τροπολογία του Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, για την ενίσχυση των μελών του ΕΣΡ, από 7 σε 9, υπερψηφίσθηκε πρόσφατα από την Ολομέλεια της Βουλής.

«Αν συναινέσει η Ν.Δ., η Βουλή θα αποφασίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Διαφορετικά η κυβέρνηση θα φέρει νέα νομοθετική ρύθμιση», σημείωνε ο Νίκος Παππάς λίγο πριν την Ολομέλεια της Βουλής.

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Κωστής Χατζηδάκης: Υπάρχουν πολλά ιδιωτικά κανάλια στην Ελλάδα και μάλιστα υπερχρεωμένα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα