Το ελληνικό χρέος απασχόλησε το τετ-α-τετ Τσίπρα-Μπάιντεν

17:29 20/1/2016 - Πηγή: iPop

Γύρω από το ελληνικό χρέος κινήθηκε το ραντεβού Τσίπρα-Μπάιντεν, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στο περιθώριο της έναρξης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που ξεκινά σήμερα, Τετάρτη, στο Νταβός της Ελβετίας.

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, κ. Τζο Μπάιντεν, στο #Davos16 https://t.co/fSEENh7wft pic.twitter.com/JYSohY2dGt

PrimeMinisterGR (@PrimeministerGR) January 20, 2016


Όπως τόνισε σε σχετική του ανακοίνωση το γραφείο του Πρωθυπουργού, ο Αμερικάνος αντιπρόεδρος, κ. Μπαίντεν, εστίασε στη σημασία που έχει η σταθερότητα για τη χώρα μας και σημείωσε πως είναι άμεσα συνδεδεμένη με την σταθερότητα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του σημερινού τετ-α-τετ Τσίπρα-Μπάιντεν αναφέρθηκε πως: «η πρώτη αξιολόγηση για τη χώρα μας πρέπει να ολοκληρωθεί όσο πιο άμεσα γίνεται».

Τι τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας;

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός επισήμανε πως καλωσορίζει τις πρωτοβουλίες αναφορικά με την σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ δύο των χωρών και εξήγησε πως οι επενδύσεις των Αμερικάνων είναι πολύ σημαντικές για τη χώρα.

Μίλησαν και για το προσφυγικό

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος δήλωσε πως πρέπει είναι αναγκαία η περαιτέρω δραστηριοποίηση της διεθνούς κοινότητας πάνω στο ζήτημα.

Επίσης, συζήτησαν και για το ζήτημα των ενεργειακών και χαιρέτησαν την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τους αγωγούς TAP και IGB.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν στις προοπτικές για τη μεταφορά ING μέσω της χώρα μας.

Για το Κυπριακό:

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Το αίσθημα ασφάλειας στον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, δεν διασφαλίζεται με αναχρονιστικά σχήματα όπως οι εγγυήσεις».

Στο τέλος της συνάντησης τους μίλησαν ΠΓΔΜ και συμφώνησαν πως : «Οι εκλογές στην ΠΓΔΜ πρέπει να συμβάλλουν θετικά στην εξασφάλιση σταθερότητας στη χώρα, καθώς και στη δημιουργία κλίματος για αμοιβαία αποδεκτή επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, προς όφελος και της ενταξιακής προοπτικής της γειτονικής χώρας».

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τον Πιερ Μοσκοβισί.

The post Το ελληνικό χρέος απασχόλησε το τετ-α-τετ Τσίπρα-Μπάιντεν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα