Αποκάλυψη: Οι δύο εισηγήσεις που δέχεται ο Τσίπρας για τις εκλογές

Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκεται η κυβέρνηση του Τσίπρα και αυτό δεν είναι δα και είδηση. Το έχουν καταλάβει οι πάντες και πρώτα απ’ όλους το Μαξίμου. Σε δύο μόλις πρόσφατα άρθρα μας γράφαμε (Δημοψήφισμα και εκλογές μέσα στο 2016;, Πάλι εκλογές;)πως δεν θα πρέπει να εκπλήσσει κανέναν αν και το 2016 αποδειχτεί μια εξίσου εκλογική χρονιά όπως του 2015 γιατί πολύ απλά αυτή η κυβέρνηση δεν τραβάει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews

πράγματι ο Τσίπρας το εξετάζει το ενδεχόμενο αυτό, ωστόσο βρίσκεται μπροστά σε δύο εισηγήσεις. Μία του Νίκου Παππά που είναι ο εξ’ απορρήτων και του εισηγείται εκλογές με το σκεπτικό ότι ακόμα και αν τις χάσει να έχει πετάξει από πάνω του ο πρωθυπουργός την καυτή πατάτα και να τη δώσει στο Μητσοτάκη προκειμένου να βρει το χρόνο και το χώρο ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει γίνει σκορποχώρι να ανασυγκροτηθεί. Η εισήγηση αυτή υπακούει ουσιαστικά σε μια λογική «δεξιάς παρένθεσης».

Ταυτόχρονα όμως ο Τσίπρας δέχεται και μια δεύτερη εισήγηση από τον Γιάννη Δραγασάκη που είναι στη λογική της διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας με τις δυνάμεις του κέντρου, όπως ο Λεβέντης, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Μένει να φανεί τι τελικά θα επιλέξει ο Τσίπρας. Αν θα ακούσει τον κολλητό του ή αν θα περάσει του Δραγασάκη, που στο μεταξύ έχουν και σχέσεις ανταγωνισμού με τον Τσίπρα καθώς το όνομά του έχει παίξει πολλάκις στο παρελθόν στο σενάριο του οικουμενικού πρωθυπουργού. Η μόνη ουσιαστικά φορά που πέρασε η άποψη του Δραγασάκη ήταν όταν απέτρεψε τη γραμμή Βαρουφάκη μετά από το δημοψήφισμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως από τις πληροφορίες αυτές καθίσταται σαφές ότι ο Τσίπρας εξετάζει διάφορα σενάρια και εισηγήσεις και δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια να βλέπει τη φθορά του και την κατάρρευσή του να έρχεται μένοντας άπραγος.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα