Κιβωτός του Κόσμου: Δηλώσεις αντεπίθεσης από τον πατέρα Αντώνιο – Bρέθηκε το ποσό των 130.000 ευρώ σε λογαριασμό της πρεσβυτέρας

10:52 26/11/2022 - Πηγή: iPop

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι καταγγελίες περί ασέλγειας και κακοποιητικών συμπεριφορών σε βάρος ανηλίκων και όλα όσα γίνονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου».

«Κιβωτός του Κόσμου» νέες εξελίξεις: Δηλώσεις του πατέρα Αντώνιου

Μετά από διαδοχικά ραντεβού της πρεσβυτέρας κι άλλων στελεχών της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», φαίνεται πως αποφασίστηκαν οι νομικοί παραστάτες του πατέρα Αντώνιου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,

τουλάχιστον 50 δικηγόροι πέρασαν από τη δομή για να αναλάβουν τελικά τρεις από αυτούς. Ελάχιστοι μίλησαν με τον πατέρα Αντώνιο, ο οποίος υποστηρίζει:

«Καμία ασέλγεια δεν υπάρχει σε κανένα παιδί. Θα απαντήσω σε όλα. Θα πέσετε από τα σύννεφα με ό,τι βγει στο “φως”. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του».

Να σημειώσουμε πως η πρεσβυτέρα και ο Ιρακινός διευθυντής της δομής ήταν τα πρόσωπα που έκαναν τις επαφές με τους δικηγόρους, και η ίδια ισχυρίζεται : «Δεν έχουν στοιχεία για όλα αυτά που λένε. Μας βομβαρδίζουν από παντού. Δε γνωρίζαμε τίποτα για το κλουβί που λένε και τις τιμωρίες. Δεν ψάχνουμε στοιχεία για να αθωωθούμε, γιατί δεν έχουμε κάνει τίποτα. Δώσαμε τα σπλάχνα μας για τα παιδιά».

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκινούν οι καταθέσεις – Οι νέες μαρτυρίες για ξυλοδαρμό και τιμωρίες και το νέο διοικητικό συμβούλιο

Συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ρεπορτάζ, ρίχνουν ευθύνες σε κυβέρνηση και Αρχιεπισκοπή και θεωρούν ότι ο ιερέας «ανεβαίνει Γολγοθά.»

Και οι 3 δικηγόροι, έχουν ήδη αναλάβει να ενημερώσουν τις Αρχές πως οι ιερέας βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών και της Εισαγγελίας οποιαδήποτε στιγμή του ζητηθεί. Παράλληλα ξεκαθαρίστηκε πως ζει σε σπίτι της Κιβωτού και τονίζει συνεχώς πως όλα όσα, λέγονται σε σχέση με ασελγείς πράξεις, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και αυτό θα αποδειχτεί με στοιχεία, σύμφωνα με το dikastiko.gr.

Βρέθηκε το ποσό των 130.000 ευρώ σε λογαριασμό της πρεσβυτέρας

Το ποσό των 130.000 ευρώ φαίνεται πως βρέθηκε σε λογαριασμό της πρεσβυτέρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταφέρονται από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των εξεταζόμενων για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με το Mega, σε έναν από τους λογαριασμούς της συζύγου του πατέρα Αντώνιο βρέθηκε το ποσό αυτό, ενώ οι αστυνομικοί εκτιμούν πως όταν πάρουν απαντήσει; και από τις άλλες τράπεζες, το ποσό ενδέχεται να αυξηθεί κι άλλο.

Από τα έως τώρα στοιχεία, δεν προκύπτει πως υπάρχει κάποιος λογαριασμός στο όνομα του πατέρα Αντώνιου, αλλά όλοι είναι στο όνομα της πρεσβυτέρας. Ενδεχομένως εκείνος να είναι συνδικαιούχος. 

Σημειώνεται πως η πρεσβυτέρα έχει και το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της Κιβωτού, ενώ το άλλο 50% ανήκει στη μητέρα του πατέρα Αντώνιου.

Κιβωτός του Κόσμου: Αποκαλυπτικά τα πρώτα στοιχεία απ’ τον οικονομικό έλεγχο- Δεν είναι στο όνομα του πατέρα Αντώνιου η οργάνωση

Τα 15 πρόσωπα που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών

Όσο συνεχίζονται οι εξελίξεις, έρευνες γίνονται στα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των 15 στελεχών της οργάνωσης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται από τις αμοιβές που λάμβαναν, ή αν υπάρχουν στοιχεία για οικειοποίηση χρημάτων από τις δωρεές, που έμπαιναν στα ταμεία για τη φροντίδα των παιδιών. Κατά πληροφορίες, ορισμένοι εξ αυτών ελέγχονται και για το αδίκημα της κακοποίησης.

Τα πρόσωπα αυτά είναι ο πατήρ Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και η μητέρα του, που φέρονται ως μέτοχοι στη μη κερδοσκοπική εταιρεία, επτά μέλη του πρώην Δ.Σ. και πέντε διευθυντικά στελέχη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κιβωτός του Κόσμου: Δηλώσεις αντεπίθεσης από τον πατέρα Αντώνιο – Bρέθηκε το ποσό των 130.000 ευρώ σε λογαριασμό της πρεσβυτέρας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα