Καθημερινές αγαπημένες συνήθειες που δημιουργούν πρόβλημα στην υγεία σου

13:28 19/3/2017 - Πηγή: iPop

Και όμως υπάρχουν καθημερινές αγαπημένες συνήθειες που δημιουργούν πρόβλημα στην υγεία σου χωρίς καν να το γνωρίζεις! Το σταύρωμα των ποδιών, το να πίνεις πολύ νερό και να κοιμάσαι στο πλάι είναι μερικές από αυτές και δεν περνάει από το μυαλό σου πως μπορούν να σου κάνουν κακό!

Μερικές απλές συνήθειες τελικα΄αποδεικνύεται πως δεν είναι τόσο απλές! Μάλιστα μπορούν να αποβουν και επικίνδυνες αν δεν τις αλλάξεις!

Ποιες είναι αυτές;

Σταυρώνεις τα πόδια σου

Μπορεί το σταυροπόδι να είναι άκρως βολικό, να σε κάνει να φαίνεσαι πιο γοητευτική και να σου ανεβάζει την

αυτοπεποίθηση, ταυτόχρονα όμως κάνει κακό! Η πρώτη φορά που αναφέρθηκαν τα μειονεκτήματα αυτής της στάσης του σώματος ήταν από μία εταιρεία συμπληρώματος διατροφής το 1999. Συγκεκριμένα είχαν ξεκινήσει μάι εκστρατεία μεγάλης κλίμακας στις ΗΠΑ που ονομάζεται The Great Cross-Out, η οποία δεν ήταν απλά ένα τέχνασμα διαφήμισης: πολυάριθμες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι όταν κάποιος κάθεται με τα πόδια σταυρωμένα (σε μια καρέκλα ή στο πάτωμα) οδηγεί τον οργανισμό του σε υπέρταση, κιρσούς, και νευρική βλάβη.

Φθηνά γυαλιά ηλίου

Δεν είπαμε ότι, ό,τι είναι πιο ακριβό είναι και καλύτερο αλλά τα φθηνά γυαλιά ηλίου με τους πλαστικούς φακούς όχι απλά δεν προστατέυουν τα μάτια από τις ακτίνες UV αλλά μπορούν να οδηγήσουν σε έγκαυμα του αμφιβληστροειδούς. Η σκίαση κάνει τις κόρες να διαστέλλονται και να λαμβάνουν διπλή δόση της υπεριώδους ακτινοβολίας, που είναι ακόμα πιο επιβλαβές από το να μην φοράς γενικά γυαλιά ηλίου. Το υπερβολικό ποσοστό ακτινών UV μπορεί να προκαλέσει καταρράκτη, βλάβη στα μάτια, ή ακόμα και να οδηγήσει σε καρκίνο.

Πίνεις πολύ νερό

Παν μέτρον άριστον έλεγαν οι αρχαίοι και κάτι ήξεραν! Το να πίνεις υπερβολικές ποσότητες νερού όχι μόνο δεν κάνει καλό αλλά μπορέι να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα! Οι ερευνητές επιμένουν ότι οι ανάγκες του οργανισμού σε νερό είναι ατομικές. Εάν περπατάς μεγάλες αποστάσεις ή αν αθλείσαι πρέπει να πίνεις λίγο περισσότερο. Εάν πάσχεις από νεφρική ανεπάρκεια ή έχεις καρδιαγγειακά θέματα, καλύτερα να πίνεις λιγότερο. Σε κάθε περίπτωση, ο καλύτερος τρόπος για να βρεις τις ημερήσιες ανάγκες σου είναι το πως νιώθεις. Αν διψάς πιες, αν όχι μην πιέσεις τον εαυτό σου!

Χρησιμοποιείς ζεστά μπουκάλια νερού όταν πονάς

Όλες οι γυναίκες, ειδικά στις δύσκολες μέρες έχουμε χρησιμοποιήσει ένα μπουκάλι με ζεστό νερό για να μειώσουμε τον πόνο! Και όμως οι επιστήμονες λένε πως αυτό είναι κακό! Εφαρμόζοντας το κρύο ή το ζεστό νερό στο σημείο που πονάμε αυξάνουμε τις πιθανότητες να παρουσιάσουμε αιμορραγία, οξεία φλεγμονή στην κοιλιά (σκωληκοειδίτιδα, χολοκυστίτιδα, παγκρεατίτιδα) κα.

Φτιάχνεις popcorn στο microwave

Το πρόβλημα σ ‘αυτή την περίπτωση δεν είναι ο τρόπος που το μαγειρεύεις – αλλάτο περιεχόμενο του καλαμποκιού για οικιακή χρήση. Ο κίνδυνος εδώ είναι μια χημική ουσία που ονομάζεται διακετύλιο. Είναι ένα συνθετικό έλαιο και ένα αρωματικό 2-σε-1. Το συγκεκριμένο όταν θερμαίνεται, γίνεται αέριο και δημιουργεί προβλήματα στους πνεύμονες

Καταναλώνεις γάλα χαμηλό σε λιπαρά

Μπορεί να φαίνεται να είναι ίδιο με το γάλα απλά χωρίς το λίπος, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Το χωρίς λιπαρά γάλα δεν είναι καν κοντά στο κανονικό γάλα από την άποψη της χρησιμότητας. Όταν τα λίπη που προέρχονται από το γάλα και οι βιταμίνες αντικαθίστανται από συνθετικές ουσίες είναι αρνητικό για τον οργανισμό. Πολλοί κατασκευαστές «ενισχύουν» το αποβουτυρωμένο γάλα με την προσθήκη γάλακτος σε σκόνη, η οποία μπορεί να οξειδωθεί στην χοληστερόλη του γάλατος.Δεν υπάρχει καμία κλινική απόδειξη ακόμα, αλλά τα ζώα που καταναλώνουν οξειδωμένη χοληστερόλη είναι γνωστό ότι έχουν βιώσει συσσώρευση της αρτηριακής πλάκας που θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Κοιμάσαι στο πλάι ή μπρούμυτα!

Ποιοι έιμαστε εμείς που θα σου πούμε πως να κοιμάσαι, θα σκεφτείς, γι αυτό έχουμε μαζέψει επιστημονικές απόψεις οι οποίε ςπαοδεικνύουν ότι οτ να κοιμάσαι στο πλάι του στομαχιού σου μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα!

Αυτή η συνήθεια μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας, μερικά από αυτά είναι αρκετά σοβαρά, μάλιστα, αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα. Όταν κοιμάσαι στο πλευρό σου, στη λεγόμενη εμβρυακή θέση, αποτρέπεις το διάφραγμα από το να κινείται ελεύθερα, προκαλώντας, μεταξύ άλλων, πόνο στην πλάτη και πνευμονικά προβλήματα.

Το να κοιμάσαι μπρούμυτα με τη σειρά του, είναι ακόμα πιο επικίνδυνο, δεδομένου ότι ασκεί πίεση σε όλα τα όργανά, οδηγώντας μακροπρόθεσμα σε βλάβη των νεύρων και ζητήματα καρδιάς.

The post Καθημερινές αγαπημένες συνήθειες που δημιουργούν πρόβλημα στην υγεία σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα