Έτσι σκοπεύει να εκθρονίσει την Merkel ο Schulz

11:01 19/3/2017 - Πηγή: iPop

Ο Martin Schulz το σχέδιό του με το οποίο σκοπεύει να εκθρονίσει την Merkel στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ενώ σε λίγες ώρες θα αναλάβει επίσημα τα ηνία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Το μεσημέρι της Κυριακής, στα πλαίσια του έκρακτου συνεδριου του SPD θα αναλάβει επισήμως ο υποψήφιος καγκελάριος της Γερμανίας και πρώην

πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, τα ηνία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος παρουσιάζοντας παράλληλα το σχέδιό του εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Ο Schulz σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα Γερμανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω από το 90% των ψήφων στο συνέδριο ή ακόμη και να πλησιάσει το ιστορικό ρεκόρ του 99,71% που είχε επιτευχθεί το 1948. Να θυμίσουμε πως τον Δεκέμβριο 2015, ο Sigmar Gabriel είχε συγκεντρώσει 74,3%.

Τρέμει η καρέκλα της Μerkel;

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις ο Martin Schulz σημειώνει άνοδο και δείχνει την πλάτη του στην Angela Merkel η οποία των Σεπτέμβριο θα διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία για τους συντηρητικούς. Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, πλέον δεν κρύβει φιλοδοξία να γίνει καγκελάριος και να κάνει το SPD «την πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας»,

Να θυμίσουμε πως πριν φτάσουν οι Γερμανοί πολίτες στις κάλπες θα έχουν προηγηθεί τρεις περιφερειακές ψηφοφορίες που έχουν χαρακτήρα δοκιμασίας, με πρώτες τις εκλογές στο μικρό περιφερειακό κρατίδιο Σάαρλαντ (δυτική Γερμανία) σε μια εβδομάδα, όπου οι σοσιαλδημοκράτες απειλούν την CDU της Μέρκελ.

Το σχέδιο του Martin Schulz για να εκθρονίσει την Merkel

Ο Martin Schulz, ο οποίος είναι γνωστός για το ρητορικό του ταλέντο και μέχρι στιγμής είχε αφιερώσει την καριέρα του σε Ευρωπαϊκό επίπεδο αποφεύγοντας να υποστηρίξει την κυβερνητική πολιτική, που ασκείτο από έναν συνασπισμό στον οποίο μετείχε το κόμμα του, ήρθε για να μείνει.

«Η πρόθεσή μου να ασκώ πολιτικές που καθιστούν τις ζωές των ανθρώπων που εργάζονται σκληρά λίγο καλύτερες, βρίσκει προφανώς πολλή υποστήριξη», είπε ο Schulz ο οποίος στοχεύει να τροποποιήσει τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που πραγματοποιήθηκαν από τον Σοσιαλδημοκράτη πρώην καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ στο διάστημα από το 2003 έως το 2005.

Να θυμίσουμε πως οι εν λόγω μεταρρυθμίσεις αποτελούσαν μέχρι τώρα βασικό στόχο του SPD και συνδύαζαν μείωση των επιδομάτων και αύξηση της πίεσης επί των ανέργων να ξαναβρούν δουλειά. Το αποτέλεσμα τους ήταν να δημιουργηθεί μία γενιά «φτωχών εργαζομένων» με επισφαλή απασχόληση.

Τα μέτρα που εξετάζει να πάρει αν εκλεγεί

Ο Σοσιαλδημοκράτης Schulz έχει γηλώσει πως σκοπεύει να λάβει μέτρα τα οποία θα είναι πιο κοντά στον πολίτη, για την ακρίβεια πρόκειται για μια πορεία προς τα αριστερά, για την οποία ο γερμανικός Τύπος του έχει ήδη δώσει το προσωνύμιο «ο Ρομπέν των Δασών του SPD»:

επιδόματα ανεργίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημαπερισσότερες εγγυημένες συντάξειςσχεδόν κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου προς όφελος των συμβάσεων αόριστου χρόνου.Photo:Daily Express

The post Έτσι σκοπεύει να εκθρονίσει την Merkel ο Schulz appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα