«Χτίζουν» το ψυχολογικό προφίλ του δράστη στο Orly | «Έκανα μία βλακεία» είπε ο ίδιος

11:41 19/3/2017 - Πηγή: iPop

Οι αρχές «χτίζουν» το ψυχολογικό προφίλ του δράστη στο Ορλί την ίδια στιγμή που αδερφός και πατέρας λένε ότι τους είπε: «Έκανα μία βλακεία». Σήμερα η νεκροτομή.

Εκανα «μια βλακεία», είπε ο δράστης του Orly | Έκαναστον αδερφό και τον πατέρα του, όπως δήλωσαν οι ίδιοι στις αρχές. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό κράτηση ο αδερφός και ο ξάδερφός του ενώ ελεύθερος αφέθηκε ο πατέρας του, σύμφωνα με δικαστική πηγή. Και οι 3 άνδρες παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στο αστυνομιό τμήμα.

Να θυμίσουμε πως ο Γάλλος Ziyed Ben Belgacem επιτέθηκε χθες, Σάββατο, στο αεροδρόμιο

του Orly κοντά στο Παρίσι, σε μια στρατιωτικό που εκτελούσε περιπολία, πριν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πατέρα και του αδερφού, ο δράστης, αφού πυροβόλησε αστυνομικούς στη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιούσαν σε οδό βόρεια του Παρισιού μιάμιση ώρα πριν από την επίθεση στο Orly, είχε έρθει σε επαφή μαζί τους και τους είχε εξομολογηθεί πως έκανε «μια βλακεία». Ο ξάδερφος του Ziyed Ben Belgacem κατέθεσε στις αρχές ότι συναντήθηκε μαζί του το βράδυ που προηγήθηκε των γεγονότων, σ’ ένα μπαρ παρισινού προαστίου.

Σήμερα η νεκροτομή

Σήμερα, Κυριακή, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νεκροτομή στη σορό του Ziyed Ben Belgacem ώστε να προσδιοριστεί αν τη στιγμή των γεγονότων ο 39χρονος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

Βρισκόταν σε «ένα είδος φυγής προς τα εμπρός με μια όλο και πιο καταστροφική διαδικασία» δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ο εισαγγελέας του Παρισιού Francois Molen.

Να θυμίσουμε πως η εισαγγελία άρχισε έρευνα κυρίως για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα δολοφονίας προσώπων που ασκούν δημόσια εξουσία, σε σχέση με μια τρομοκρατική επιχείρηση, καθώς και για σύσταση τρομοκρατικής και εγκληματικής συμμορίας κακοποιών.

Διαβάστε επίσης:

Το φάντασμα της τρομοκρατίας απειλεί ξανά την Ευρώπη;

Photo:EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON/ Le parisien

The post «Χτίζουν» το ψυχολογικό προφίλ του δράστη στο Orly | «Έκανα μία βλακεία» είπε ο ίδιος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα