Κάνε τα έπιπλα του κήπου σου να μοιάζουν με καινούργια!

12:45 2/7/2020 - Πηγή: iPop

Τα έπιπλα του κήπου σου ζουν κάθε χρόνο περίπου 3 μήνες δόξας και μετά αφήνονται ξανά στη μοίρα τους… Εάν έχεις ξύλινα έπιπλα εξωτερικού χώρου, πιθανότατα με την πάροδο του καιρού θα έχουν αρχίσει να μοιάζουν σαν να τα έχεις απ’ την αρχαιότητα. Πώς μπορείς να ανανεώσεις την εικόνα σου και να τα κάνεις να φαίνονται σαν καινούργια, ώστε να μην χρειαστεί να τα αντικαταστήσεις με νέα;

Η βροχή, ο αέρας κι άλλες καιρικές συνθήκες μπορούν να χαλάσουν την εικόνα των επίπλων σου και ειδικά εάν δεν έχεις πού να τα αποθηκεύεις

όλο τον χρόνο και τα αφήνεις απλά με ένα υποτυπώδες κάλυμμα στο μπαλκόνι, πιθανότατα να μην θες πια να τα βλέπεις!

Όμως, εμείς σου λέμε πως μπορείς να έχεις άνετη και όμορφη βεράντα ή κήπο με τα ίδια ξύλινα έπιπλα, τα οποία θα τα κάνεις να μοιάζουν με καινούργια.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι ν’ ακολουθήσεις προσεκτικά τα βήματα!

Κάνε τα έπιπλα του κήπου σου να μοιάζουν με καινούργια#1 Καθάρισμα

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις τα ξύλινα έπιπλα είναι μ’ ένα μείγμα ζεστού νερού και ενός απορρυπαντικού. Θα μπορούσες επίσης να αναμείξεις ένα μέρος αμμωνίας με εννέα μέρη νερού. Άστο πάνω στα έπιπλα για λίγη ώρα και στη συνέχεια ξέβγαλε με άφθονο νερό και περίμενε μέχρι να στεγνώσει τελείως το ξύλο.

#2 Συμπλήρωση ατελειών

Οι τρύπες και οι ρωγμές είναι αναπόφευκτες όταν μιλάμε για έπιπλα από ξύλο. Αγόρασε ένα προϊόν που είναι ειδικό για το ξύλο και με το οποίο θα μπορέσεις να γεμίσεις τα κενά που έχουν δημιουργηθεί.

Εάν το υλικό δημιουργήσει ατέλειες, μπορείς απλά να το τρίψεις για να επιτύχεις ομοιόμορφο και λείο αποτέλεσμα!

Έχεις αποστολή: Καθάρισε το εξοχικό σου!

#3 Κάλυμμα

Σειρά έχει το βάψιμο, αλλά μην ξεχάσεις να καλύψεις τις περιοχές του επίπλου που δεν θέλεις να βάψεις, καθώς επίσης και να απλώσεις ένα κάλυμμα σημείο του κήπου στο οποίο θα βάψεις.

#4 Αστάρι

Θα αγοράσεις την κατάλληλη βαφή, τον εξοπλισμό για να βάψεις, αλλά πρώτα μην ξεχάσεις το υπόστρωμα χρώματος. Ζήτησε στο μαγαζί με τις μπογιές να σου δώσουν το κατάλληλο υπόστρωμα βαφής για τα ξύλινα έπιπλά σου. Το αστάρι θα σε βοηθήσει να έχεις στη συνέχεια ένα σταθερό κι ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

 Pexels#5 Βαφή

Αφού διαλέξεις και το κατάλληλο χρώμα για το ξύλο σου, ξεκίνα με προσεκτικές κινήσεις να βάφεις όλες τις επιφάνειες που χρειάζονται ανανέωση.

Στη συνέχεια, μην ξεχάσεις το βερνίκι ώστε να φαίνονται όμορφα, σαν καινούργια τα έπιπλά σου!

Καλά αράγματα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Καθάρισε τα έπιπλα του κήπου και της βεράντας

Photo: Freepik

Το άρθρο Κάνε τα έπιπλα του κήπου σου να μοιάζουν με καινούργια! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα