Τέλος οι ουρές: Ηλεκτρονικό εισιτήριο στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

09:53 2/7/2020 - Πηγή: iPop

Ένα βήμα εκσυγχρονισμού… επιτέλους. Τέλος οι ουρές, ηλεκτρονικό εισιτήριο στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Μ’ αυτό τον τρόπο μειώνονται οι αναμονές στα φαρμακεία και εξυπηρετούνται καλύτερα οι ασφαλισμένοι.

Η νέα υπηρεσία τίθεται αρχικά σε εφαρμογή σε

φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο που δίνει τη δυνατότητα στον δικαιούχο Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) να εκδώσει ηλεκτρονικά από τον υπολογιστή ή από το κινητό του, αριθμό προτεραιότητας για εξυπηρέτηση από επιλεγμένα φαρμακεία.

Πώς λειτουργεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ;

Ο δικαιούχος την ημέρα που επιθυμεί να επισκεφθεί το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, μπαίνει στην ιστοσελίδα του Οργανισμού και επλέγει την “Έκδοση Εισιτηρίου”.

Στη συνέχεια, διαλέγει το φαρμακείο που έχει το σκεύασμά του και πατώντας την “Έκδοση Εισιτηρίου” λαμβάνει το εισιτήριό του.

Όποιος επιλέξει τη σχετική εφαρμογή θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τον χρόνο αναμονής, ο οποίος και θα αναγράφεται στο ηλεκτρονικό εισιτήριο (αριθμός προτεραιότητας) και το οποίο θα μπορεί να έχει στο κινητό του ή να το εκτυπώσει.

Μ’ αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο της εξέλιξης της σειράς προτεραιότητας στο φαρμακείο, μέσω του κωδικού που θα περιλαμβάνεται στο εισιτήριο.

«Είναι ένα ακόμα μικρό αλλά σημαντικό βήμα του Οργανισμού προς την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων Φαρμάκων Υψηλού Κόστους», σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, καθηγητής Βασίλης Πλαγιανάκος.

Όλες οι τεχνολογικές παρεμβάσεις στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ γίνονται με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων με ασφάλεια και ευκολία. Η νέα υπηρεσία που δίνει την δυνατότητα στον ασφαλισμένο να λαμβάνει νούμερο εξυπηρέτησης ηλεκτρονικά και να βλέπει την ώρα αναμονής ώστε να έρχεται στο φαρμακείο λίγο πριν να εξυπηρετηθεί, θα μειώσει σημαντικά τους χρόνους αναμονής

Σύμφωνα με τον κ. Πλαγιανάκο, μαζί με την επέκταση των ραντεβού που ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα στο Κεντρικό Φαρμακείο της Θεσσαλονίκης (Μιχαήλ Καλού 6) και σύντομα και σε άλλα φαρμακεία της χώρας, η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων θα γίνεται πλέον με λιγότερη καθυστέρηση.

Η νέα υπηρεσία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, που έχει ξεκινήσει ήδη από φαρμακείο στο Μαρούσι, θα εφαρμοστεί πιλοτικά μέσα στην εβδομάδα στα περισσότερα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Τέλος οι ουρές: Ηλεκτρονικό εισιτήριο στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα