Ημέρα εθνικού πένθους για το Πολεμικό Ναυτικό

14:55 11/2/2016 - Πηγή: iPop

Ημέρα εθνικού πένθους για το Πολεμικό Ναυτικού είναι η Πέμπτη 11/2, καθώς το ελικόπτερο Agusta Bell συνετρίβη και έχουν εντοπιστεί οι δύο τις τρεις σορούς. Οι έρευνες για τον τρίτο αγνοούμενο συνεχίζονται.

Χωρίς να έχουν διευκρινιστεί ακόμα τα ακριβή αίτια της συντριβής, πληροφορίες θέλουν το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας να προσέκρουσε σε λόφο της νησίδας και η ουρά του να αποκολλήθηκε.

Το ελικόπτερο, Agusta

Bell, του Πολεμικού Ναυτικού αγνοείτο από τις 02:45. Τη συγκεκριμένη ώρα και ενώ πετούσε πάνω από την περιοχή της Κινάρου στα Δωδεκάνησα το στίγμα του χάθηκε.

Στις 9:30 το Υπουργείο σε επίσημη ενημέρωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τόνισε πως στις 4:40 τα ξημερώματα της Πέμπτης εντοπίστηκε θερμικό ίχνος στη νήσο Κίναρο. Ενώ, όπως σημείωσε στις 7:01 υπήρχε και οπτικός εντοπισμός τμημάτων του ελικοπτέρου.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν ο κυβερνήτης- υποπλοίαρχος, Αναστάσιος Τουλίτσης, ο συγκυβερνήτης- υποπλοίαρχος, Αναστάσιος Πανανάς και ο ναυτίλος, Ελευθέριος Ευαγγέλου.

Όπως επιβεβαίωσε το Υπουργείο δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα όλα τα κομμάτια, καθώς η περιοχή είναι απόκρημνη. Το ουραίο, όμως, τμήμα του ελικοπτέρου βρέθηκε σε απόκρημνη χαράδρα που βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της νησίδας. Οι δύο σοροί βρέθηκαν λίγο μετά τις 11:00 την Πέμπτη, αλλά δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί.

Ειδικές ομάδας βρίσκονται στην περιοχή από το πρωί της Πέμπτης και γίνεται η προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τονίζει πως δεν μπορεί να πει ακόμα τους λόγους της πτώσης σημειώνοντας, πως πρέπει πρώτα να αναλυθούν οι συνθήκες κατά τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Επισήμανε πως δεν υπήρχε κάποια ανακοίνωση από την πλευρά του ελικοπτέρου έτσι ώστε να υπάρχει η ένδειξη για κάποιο πρόβλημα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, τόνισε πως αφιερώνει την συμφωνία του ΝΑΤΟ για ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο στους τρεις ήρωες που επέβαιναν στο ελικόπτερο.

Όπως επισήμανε ο Υπουργός: «Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί ημέρα θρήνου για τον ελληνικό λαό, για το έθνος, για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας».

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως οι Έλληνες αξιωματικοί: «Έπεσαν μαχόμενοι για την ασφάλεια όλων μας. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι» ενώ συμπλήρωσε πως δεν υπάρχουν λόγια τα οποία να μπορεί να πει κανείς στις οικογένειες τους.

Αναλυτικά η δήλωσε του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου:

«Σήμερα είναι μία ημέρα θρήνου για τον ελληνικό λαό, για το έθνος, για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Έλληνες Αξιωματικοί, εν καιρώ ειρήνης, μπήκαν στο πάνθεον των ηρώων, εκτελώντας την υπηρεσία τους, το καθήκον τους, τον όρκο που έδωσαν όταν κατατάχθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Έπεσαν μαχόμενοι για την ασφάλεια όλων μας. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι και δεν υπάρχουν λόγια που μπορεί να πει κανείς στις οικογένειές τους.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Κυβέρνηση, το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ο ελληνικός λαός, η σκέψη όλων μας, είναι σε αυτές τις οικογένειες, που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Θα είμαστε δίπλα τους.

Σε αυτούς, λοιπόν, τους ήρωες θέλω να αφιερώσουμε αυτή τη συμφωνία, η οποία ουσιαστικά αλλάζει εντελώς τα πράγματα όσον αφορά το θέμα της μετανάστευσης.

Με σκληρές διαπραγματεύσεις τις τελευταίες 24 ώρες, σε συνεργασία με τη Γερμανία, αλλά και με άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ καταφέραμε να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη όλων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ σε μία συμφωνία που θα λύσει οριστικά το θέμα της μετανάστευσης.

Η Ελλάδα, μέχρι τώρα, έχει πληρώσει πάρα πολύ ακριβά – και εν μέσω οικονομικής κρίσης – το μεταναστευτικό. Δυσανάλογα προς τις άλλες χώρες της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ.

Η απόφαση που ελήφθη, πρώτα από όλα, διασφαλίζει ότι οι νατοϊκές δυνάμεις οι οποίες θα αναπτυχθούν στο Αιγαίο και στην ακτογραμμή της Τουρκίας θα διασφαλίσουν ότι όσοι μετανάστες συλλαμβάνονται θα πηγαίνουν κατευθείαν πίσω στην Τουρκία.

Είναι απόλυτα ξεκάθαρο, από την κοινή δήλωση, ότι ο σκοπός αυτής της δύναμης είναι να σταματήσουν οι εγκληματικές ενέργειες εκείνων που διακινούν ανθρώπους. Μέχρι τώρα το πληρώσαμε με την απώλεια 10.000 παιδιών, με χιλιάδες νεκρούς.

Το δεύτερο είναι ότι από όλους τους εταίρους υπάρχει πλήρης σεβασμός της εθνικής κυριαρχίας και των συνόρων. Είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι στις δυνάμεις που θα συμμετέχουν στη νατοϊκή ομάδα, η Τουρκία θα επιχειρεί μόνο εντός τουρκικών υδάτων και τουρκικού εναερίου χώρου και η Ελλάδα εντός των ελληνικών υδάτων και του ελληνικού εναερίου χώρου.

Είναι ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό ότι διασφαλίζεται πλήρως η έρευνα και η διάσωση και αναγνωρίζεται η κυριαρχία της Ελλάδας πάνω σε αυτό.

Σε δεύτερη φάση, οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ που είναι και μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αυτή την απόφαση, ξεκινούν να κινητοποιούν και τη Frontex, προκειμένου αντί να επιχειρεί στα ελληνικά νησιά να επιχειρεί πλέον στην παραμεθόριο της Τουρκίας, μετά τη μετατροπή της Frontex σε Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή, που απαιτεί μια πολιτική απόφαση.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον μόνιμο αντιπρόσωπό μας στο ΝΑΤΟ, τον Στρατηγό, το στρατιωτικό και το διπλωματικό προσωπικό, για όλη αυτή τη δύσκολη διαπραγμάτευση που κατέληξε επιτυχώς.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η σημερινή απόφαση κλείνει ένα κεφάλαιο το οποίο η Ελλάδα πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά, το κεφάλαιο της παράνομης μετανάστευσης».

Ο καιρός ήταν νοτιοδυτικός και τα μποφόρ κυμαινόταν από 5 έως 6, ενώ το ύψος των κυμάτων έφτανε το 1,5 μέτρο. Οι εν λόγω συνθήκες είναι πολύ φυσιολογικές για την περιοχή.

Όπως τόνισε το Υπουργείο: «Στις 4:05 εκδόθηκε από τις ελληνικές αρχές ΝΟΤΑΜ. Πάνω εκεί βασίστηκαν οι τούρκικες αρχές και εξέδωσαν νέα ΝΟΤΑΜ στην οποία ζήτησαν όσοι συμμετέχουν στην επιχείρηση να επικοινωνούν με τις τούρκικες αρχές».

«Οι περισσότερες ασκήσεις γίνονται νύχτα» σημείωσε το Υπουργείο και τόνισε πως το ελικόπτερο πετούσε στα 390 πόδια. Επίσης εξήγησε: «Το θερμικό ίχνος είναι το ίχνος το οποίο εντόπισε η κάμερα του ελικοπτέρου και του super puma».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου, η Ειρήνη Κατσορούρχη, η οποία ζει στην νήσο Κίναρο είπε πως τα ελικόπτερα έχουν απομακρυνθεί και ότι στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι και παράλληλα βρέχει.

Η περιοχή βρίσκεται δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου κι ανατολικά της Αμοργού.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από φρεγάτα στα πλαίσια μιας τακτικής άσκησης.

Η ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού νωρίτερα:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας

Τη λύπη του για το τραγικό δυστύχημα εξέφρασε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε σχετική του ανακοίνωση:

«Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για το θανατηφόρο δυστύχημα που έπληξε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό μας. Είναι τραγικό να χάνονται ανθρώπινες ζωές και, μάλιστα, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος που τους έχει αναθέσει η Πατρίδα».

Ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι έχει ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο να ερευνήσει τα αίτια της συντριβής: «Ζήτησα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος. Στις οικογένειες των πεσόντων αξιωματικών εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Πρόεδρος της Βουλής:

«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για την απώλεια των νέων μας, αξιωματικών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος προς την Πατρίδα. Η Βουλή των Ελλήνων κλείνει το γόνυ μπροστά στον ηρωισμό και την αυτοθυσία των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπερασπίζονται την ακεραιότητα, την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της χώρας μας. Είμαστε στο πλευρό των οικογενειών των πεσόντων συμμεριζόμενοι το βαρύ πένθος τους».

Οι αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων

ΣΥΡΙΖΑ

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για τον θάνατο των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άσκησης στο Αιγαίο.

Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι αιτίες του τραγικού αυτού συμβάντος που στέρησε τη ζωή των ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού εν ώρα καθήκοντος.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».

Νέα Δημοκρατία

Τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για ημέρα εθνικού πένθους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας:

Όπως όλοι οι Έλληνες, αισθάνομαι βαθύτατη θλίψη, για την απώλεια του πληρώματος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε σήμερα τα ξημερώματα στα νερά του Αιγαίου, εν ώρα καθήκοντος προς την Πατρίδα. Σήμερα η Ελλάδα, οι Έλληνες, οι Ένοπλες Δυνάμεις, πενθούμε. Συγκλονισμένος, εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Θα αποτελούν, πάντα, παράδειγμα και έμπνευση για όλους μας

Και ο Υπεύθυνος Τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Δαβάκης, όμως σε σχετική του δήλωση, γύρω από τη συντριβή του ελικοπτέρου στη νήσο Κίναρο, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Το Πολεμικό μας Ναυτικό θρηνεί την απώλεια των τριών στελεχών του. Μαζί του και όλη η xώρα. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Η απώλειά τους αυξάνει το μακρύ κατάλογο των θυσιών των Ενόπλων Δυνάμεων σε ειρηνική περίοδο στο Αιγαίο

ΠΑΣΟΚ

Η Φώφη Γεννηματά από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά της, για τη συντριβή του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στη νήσο Κίναρο:

Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη, τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν & στην οικογένεια του Πολεμικού Ναυτικού.

— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) February 11, 2016

ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο των Ελλήνων αξιωματικών Π.Ν. χειριστών ελικοπτέρου, που με τραγικό τρόπο έφυγαν σήμερα από τη ζωή, στο πλαίσιο άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού.

Πρέπει να διερευνηθούν άμεσα όλα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων»


ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Τα συλλυπητήρια, στις οικογένειες των θυμάτων και την συμπαράστασή του στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, εκφράζει σε ανακοίνωσή του και το Ποτάμι:

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των ηρωικών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που χάθηκαν την ώρα του καθήκοντος, υπερασπιζόμενοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο. Η πατρίδα μας τους ευγνωμονεί και θα τους θυμάται για πάντα. Το Ποτάμι συμπαραστέκεται αμέριστα στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που παρ΄ όλες τις θυσίες που έχει υποστεί, επιτελεί με μεγάλη ευσυνειδησία καθημερινά το καθήκον του με κίνδυνο της ζωής του.

Δύο σοροί των αγνοούμενων αξιωματικών από το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε τα ξημερώματα στην Κίναρο εντοπίστηκαν λίγο μετά τις 11 το πρωί στην ξηρά. Αγνοείται ο τρίτος αξιωματικός.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούσαν ο κυβερνήτης υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, ο συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς και ο ανθυπασπιστής ναυτίλος Ελευθέριος Ευαγγέλου.

Το ουραίο τμήμα του ελικοπτέρου βρέθηκε σε απόκρημνη χαράδρα στο βορειοδυτικό άκρο της Κινάρου, σε υψόμετρο 295 μέτρων.

Κατά πληροφορίες οι δύο νεκροί, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί, εντοπίστηκαν πάνω στην Κίναρο σε σχετικά μεγάλη ακτίνα από το σημείο όπου βρέθηκε το ουραίο τμήμα του ελικοπτέρου. Το στοιχείο αυτό θεωρείται ενδεικτικό της σφοδρότητας της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου ΠΝ-28.

Οι επικοινωνίες με το ελικόπτερο και το ίχνος του AB-212 χάθηκαν από τα ραντάρ της φρεγάτας Νικηφόρος Φωκάς στις 02:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Στις 04:40 εντοπίστηκε θερμικό ίχνος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή της Κινάρου.

Λίγες ώρες μετά και συγκεκριμένα στις 07:01 το πρωί βρέθηκαν τμήματα του ελικοπτέρου σε απόκρημνη περιοχή της Κινάρου. Ηταν το ουραίο τμήμα του Agusta Bell. Σύμφωνα με αξιωματικούς του υπουργείου Εθνικής Αμυνας το ελικόπτερο προσέκρουσε στην κορυφή του λόφου ύψους 295 μέτρων, το ουραίο τμήμα αποκολλήθηκε βίαια και τα υπόλοιπα τμήματα του ελικοπτέρου έπεσαν στη θάλασσα.

Τι μπορεί να συνέβη και το ελικόπτερο συνετρίβη ουδείς μπορεί να γνωρίζει αυτή την ώρα. Στην ενημέρωση που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ αντιπλοίαρχος Βασίλης Μπελετσιώτης ειπώθηκε ότι στα ελικόπτερα αυτά οι δυνατότητες πτήσεων είναι εξαιρετικές, είναι οι καλύτερες.

Στις 02:45 τα ξημερώματα, την ώρα που χάθηκε το στίγμα του ΠΝ-28 από τα ραντάρ οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές.

«Δεν ανακοινώθηκε τίποτα απ’ την πλευρά του ελικοπτέρου, δεν είχαμε κανένα σημάδι, καμία ένδειξη» είπε ο ναύαρχος Αποστολάκης.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε ερώτηση του protothema.gr εξήγησε ότι το ΑΒ-212 πετούσε σε ύψος 390 ποδών, περίπου 130 μέτρα δηλαδή. «Οι πιο πολλές ασκήσεις γίνονται νύχτα» είπε ο ναύαρχος Αποστολάκης.

Αυτή την ώρα στην θαλάσσια περιοχή δίπλα στο σημείο που βρέθηκε το ουραίο τμήμα του ΠΝ-28 γίνονται έρευνες από βατραχάνθρωπους των ΟΥΚ, κομάντος της ΕΜΑΚ, της 31ης Μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας και αλεξιπτωτιστές του στρατού.

Για την υπόθεση ξεκίνησε ήδη το έργο της η επιτροπή διερεύνησης ατυχήματος που συστάθηκε ενώ στο σημείο των ερευνών στην Κίναρο μεταβαίνουν με ελικόπτερο ο αναπληρωτής υπουργος Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης.

«Σήμερα είναι μια μέρα θρήνου για τον ελληνικό λαό, για το έθνος, για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Έλληνες αξιωματικοί, σε καιρό ειρήνης, μπήκαν στο πάνθεον των ηρώων. Εκτελώντας την υπηρεσία τους, εκτελώντας το καθήκον τους, εκτελώντας τον όρκο που έδωσαν όταν κατετάγησαν στις ένοπλες δυνάμεις. Έπεσαν μαχόμενοι για την ασφάλεια όλων μας. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι», τόνισε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε δήλωσή του για το τραγικό δυστύχημα. «Δεν υπάρχουν λόγια που μπορεί να πει κανείς στις οικογένειές τους. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η κυβέρνηση, το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ο ελληνικός λαός, η σκέψη όλων μας είναι σε αυτές τις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Θα είμαστε δίπλα τους», συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος και κατέληξε λέγοντας ότι «σε αυτούς τους ήρωες» αφιερώνει τη σημερινή συμφωνία του ΝΑΤΟ για ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο που θα «λύσει το θέμα της μετανάστευσης».

The post Ημέρα εθνικού πένθους για το Πολεμικό Ναυτικό appeared first on iPop.

Keywords
ναυτικο, πολεμικο ναυτικο, εν λόγω, αλέξης τσίπρας, agusta, bell, καμμενος, νατο, αιγαιο, ελλαδα, frontex, καιρος, νέα, super, puma, live, τσιπρας, βουλη, συλλυπητήρια, θλίψη, twitter, february, ΚΚΕ, γεεθα, protothema, εμακ, γεν, βρυξέλλες, ipop, εθνος, αποστολακης γιωργος, μετρο, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, αλλαγη ωρας 2013, τσαπανιδου, αλέξης τσίπρας, ipop, χωρες της ευρωπης, μια ημερα, χωρες, το θεμα, θλίψη, βουλη των ελληνων, γεεθα, γερμανια, γνωμη, δωδεκανησα, θαλασσα, θεμα, ιχνος, νησια, πλαισιο, σημερινη, υψος, ωρα, puma, απωλεια, βρισκεται, βρυξέλλες, γεν, γινεται, γινονται, δευτερο, δηλωση, ειπε, υπαρχει, ειρηνη, εμακ, εμπνευση, ενημερωση, εν λόγω, εξελιξη, επικοινωνια, ερευνα, ερευνες, ζωη, ζωης, υπηρεσια, υποθεση, ηρωες, κεφαλαιο, κυβερνηση, λυπη, λογια, λογο, μητσοτακης, νατο, ξηρα, ξημερωματα, ομαδα, παντα, οικογενεια, ουσιαστικα, πεμπτη, πενθος, πλοια, πρωι, ρανταρ, σεβασμος, συγκεκριμενα, συλλυπητήρια, στιγμα, τμημα, το εθνος, τουρκια, τρια, υψομετρο, φωκας, φωφη, φωφη γεννηματα, χαθηκε, οδυνη, κωνσταντινος, ωρες, agusta, ασφαλεια, super, bell, μποφορ, δημητρης, δικαιωματα, ελληνικα, february, frontex, ιδιαιτερα, υπουργειο, μπροστα, ναυτιλος, νεκροι, ουρα, πληροφοριες, ποδια, protothema, θανασης, θελω να, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα