Η Τουρκία πλήττει μόνο στόχους του Ισλαμικού Κράτους από την έναρξη της εκεχειρίας στη Συρία

13:22 2/3/2016 - Πηγή: iPop

Πως η Τουρκία πλήττει μόνο στόχους του Ισλαμικού Κράτους, από την έναρξη της εκεχειρίας στη Συρία και έπειτα, υποστηρίζει εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, επιρρίπτοντας ταυτόχρονα ευθύνες στη Ρωσία, για προσπάθειες συγκάλυψης εγκλημάτων πολέμου.

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατες δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Ταντζού Μπίλγκιτς , υποστήριξε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που δρουν στα συριακά εδάφη, πλήττουν μόνο στόχους του

Ισλαμικού Κράτους, έπειτα από την απόφαση για παύση του πυρός στη Συρία.

Ταυτόχρονα, ο Τούρκος αξιωματούχος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Ρωσίας και του συριακού καθεστώτος Άσαντ, δηλώνοντας πως οι βομβαρδισμοί στα συριακά εδάφη, συνεχίζονται από τις στρατιωτικές δυνάμεις τους, ακόμα και μετά την επίσημη έναρξη της εκεχειρίας στην περιοχή.

Απαντώντας τώρα στις κατηγορίες της Ρωσίας για μεταφορά όπλων από τα τουρκικά εδάφη προς τη Συρία, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, υπογραμμίζει πως πρόκειται για προσπάθειες της ρωσικής πλευράς, να συγκαλύψουν τα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας.

Σημειώνεται πως οι διαμάχες μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας σχετικά με παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Συρία, κλιμακώνονται, ενώ πρόσφατα ΗΠΑ και Ρωσία προχώρησαν σε συμφωνία. σύμφωνα με την οποία από κοινού οι δύο χώρες θα κόψουν κάθε δημόσια αντιπαράθεση σχετικά με τις καταγγελίες περί παραβιάσεων της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Συρία, ενώ παράλληλα θα ενισχύσουν τις προσπάθειές τους έτσι ώστε να δημιουργήσουν έναν μηχανισμό επιτήρησης.

The post Η Τουρκία πλήττει μόνο στόχους του Ισλαμικού Κράτους από την έναρξη της εκεχειρίας στη Συρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα