Η Τουρκία απειλεί να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής

15:18 7/3/2016 - Πηγή: iPop

Νέες απαιτήσεις της Τουρκίας, φαίνεται να απειλούν την επίτευξη τελικής συμφωνίας στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη.

Στα πλαίσια της σημερινής συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής, μεταξύ Ευρώπης – Τουρκίας, η οποία πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες,με αιχμή τη διαχείριση των προσφυγικών ροών στην Ευρώπη, η Τουρκία φαίνεται να εγείρει, νέες απαιτήσεις οι οποίες απειλούν να τινάξουν στον αέρα την επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των Finencial Times, η Τουρκία επιδιώκει την αύξηση της οικονομικής βοήθειας ύψους 3 δισ. δολαρίων, για την οποία είχε δεσμευθεί παλαιότερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, ταχύτερη έκδοση visa στη ζώνη Σένγκεν για τους Τούρκους πολίτες, αλλά και διεύρυνση των συζητήσεων για την ταχύτερη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο σχετικό τους δημοσίευμα οι Financial Times υπογραμμίζουν πως, οι νέες αυτές απαιτήσεις της Άγκυρας, ενδέχεται να αποτελέσουν το τίμημα το οποίο η Ευρώπη θα χρειαστεί να πληρώσει, προκειμένου να υπάρξει τελική συμφωνία με την Τουρκία, για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών στην Ευρώπη, αλλά και την επανεισδοχή των μη Σύρων μεταναστών, στα τουρκικά εδάφη.

Σημειώνεται πως ενδεικτικές των παραπάνω τουρκικών απαιτήσεων, ήταν και οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο Κορυφής, στις οποίες υπογράμμισε πως πέραν του προσφυγικού, στο τραπέζι των συζητήσεων της συνεδρίασης θα θέσει και το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε πως «η προτεινόμενη συμφωνία δείχνει το «πόσο απαραίτητη είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση για την Τουρκία και η Τουρκία για την Ευρωαπϊκή Ένωση».

The post Η Τουρκία απειλεί να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα