Η Τουρκία απαιτεί την έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών- Αυστηρό μήνυμα δια στόματος Τσαβούσογλου

17:25 7/12/2016 - Πηγή: iPop

Την άμεση έκδοση των οκτώ στρατιωτικών της που έφτασαν στη χώρα μας την επόμενη της απόπειρας του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου απαιτεί η Τουρκία. Θυμίζουμε, πως την Τρίτη το δικαστήριο είπε «ναι» στην έκδοση των τριών εκ των οκτώ, ενώ τη Δευτέρα είχε απαντήσει αρνητικά για την επιστροφή άλλων τριών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την Τετάρτη έστειλε το δικό του αυστηρό μήνυμα κατά τη διάρκεια δηλώσεων του στο τουρκικό κανάλι TRT από τις Βρυξέλλες

όπου και βρίσκεται.

Ο Μ. Τσαβούσογλου αποκάλεσε «συνωμότες του πραξικοπήματος» τους στρατιωτικούς και ζήτησε την επιστροφή της στη χώρα λέγοντας:

Επιθυμία μας είναι η άμεση έκδοση των ανθρώπων αυτών στην Τουρκία

Η απόφαση του δικαστηρίου την Δευτέρα και την Τρίτη:

Το δικαστήριο αποφάσισε την έκδοση των τριών Τούρκων στρατιωτικών, ενώ την Δευτέρα το δικαστήριο είχε απαντήσει αρνητικά στην έκδοση των πρώτων τριών.

Έφεση κατά της απόφασης της Δευτέρας:

Έφεση κατά της ομόφωνης απόφασης του Συμβουλίου Εφετών της Δευτέρας με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα της Αγκύρας για έκδοση άλλων τριών, ασκήθηκε στην Τρίτη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, κ. Αντώνιο Λιώγα.

Διαβάστε επίσης:

Εκδίδονται στην Τουρκία οι τρεις εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών

The post Η Τουρκία απαιτεί την έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών- Αυστηρό μήνυμα δια στόματος Τσαβούσογλου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα