Την Παρασκευή αναμένεται η παραίτηση του Ρέντσι

15:50 7/12/2016 - Πηγή: iPop

Την Παρασκευή αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει το πρακτορείο Reuters o Ιταλός Πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, να παραιτηθεί.

Το πρακτορείο επικαλείται κοινοβουλευτικές πηγές και αναφέρει, πως ο απερχόμενος Πρωθυπουργός μετρά αντίστροφα για να καταθέσει την παραίτηση του.

Ο Μ.Ρέντσι θυμίζουμε, ότι έχει υποστεί βαρύ πλήγμα καθώς έχασε το δημοψήφισμα

για την συνταγματική αναθεώρηση που διεξήχθη την Κυριακή και έτσι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας δήλωσε πως θα παραιτηθεί.

Ποια στάση κράτησε ο Ιταλός Πρόεδρος;

Ο Ιταλός Πρόεδρος, Σέρτζιο Ματαρέλα, δέχτηκε τον απερχόμενο πρωθυπουργό στο γραφείο και του ζήτησε να καθυστερήσει την παραίτησή του μέχρι να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο ο προϋπολογισμός για το 2017.

Η ανακοίνωση της ιταλικής Προεδρίας μετά τη συνάντηση Ρέντσι- Ματαρέλα:

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε απόψε στο Κυρηνάλιο Μέγαρο τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι. Ο πρωθυπουργός έπειτα από την έκβαση του χθεσινού δημοψηφίσματος για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, ανακοίνωσε πως δεν κρίνει δυνατή την συνέχιση της θητείας της κυβέρνησης και επιπλέον εξέφρασε την πρόθεσή του να υποβάλει την παραίτησή του. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεδομένης της αναγκαιότητας για ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την ψήφιση του προϋπολογισμού, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναβάλλει την παραίτησή του και να την υποβάλει μετά την ολοκλήρωση

The post Την Παρασκευή αναμένεται η παραίτηση του Ρέντσι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα