Η Συρία αποδέχεται τη συμφωνία για κατάπαυση πυρών

16:09 23/2/2016 - Πηγή: iPop

Η Συρία αποδέχεται την συμφωνία κατάπαυσης πυρών στη χώρα, υπό την προϋπόθεση πως ο αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας του Ισλαμικού Κράτους θα συνεχιστεί.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή δίκτυα ενημέρωσης, η συριακή κυβέρνηση αποδέχεται τους όρους της συμφωνίας για την άμεση κατάπαυση πυρών, η οποία ανακοινώθηκε από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, θέτοντας ως βασική προϋπόθεση τη συνέχιση του αγώνα, εναντίον των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους.

lang="en" dir="ltr">MORE:Syrian authorities to coordinate w/Russia, decide which areas to be included in 'cessation of hostilities' plan https://t.co/Qtx7cKJ1Gq

— RT (@RT_com) February 23, 2016

Πηγή της συριακής κυβέρνησης, δήλωσε σχετικά με την αποδοχή της συμφωνίας πως οι συριακές αρχές, κατόπιν συνεννόησης με τη Ρωσία, θα αποφασίσουν, γύρω από το ποιες περιοχές θα πρέπει να περιλαμβάνονται στο σχέδιο παύσης των εχθροπραξιών στα συριακά εδάφη.

Η συριακή Κυβέρνηση τονίζει πως είναι σημαντικό να σταματήσουν οι ένοπλες επιθέσεις τρομοκρατικών ομάδων που στηρίζονται οικονομικά από ξένες δυνάμεις στα συριακά εδάφη, προκειμένου να μην καταστραφεί η συμφωνία για την κατάπαυση πυρών.

Το απόγευμα της Δευτέρας από την Μόσχα και την Ουάσινγκτον πως αποφασίστηκε να τεθεί σε ισχύ εκεχειρία στην Συρία από τις 27 Φεβρουαρίου. Η παύση του πυρός ξεκαθαρίζεται πως δεν θα αφορά την μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου Αλ Νόσρα.

Οι επιχειρήσεις στη Συρία θα συνεχιστούν από τη Ρωσία και συνασπισμό υπό των ΗΠΑ, ωστόσο, θα έχουν ως στόχο αποκλειστικά τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

BREAKING: Syria accepts ceasefire deal 'if fight against terrorists continues' https://t.co/Qtx7cKrqhQ pic.twitter.com/I5BAWtO9yb

— RT (@RT_com) February 23, 2016

Υπενθυμίζουμε πως την κοινή τους απόφαση για κατάπαυση του πυρός στην Συρία έκαναν γνωστή το βράδυ της Τετάρτης ΗΠΑ και Ρωσία, θέτοντας μάλιστα ως ημερομηνία έναρξης της ισχύος την 27η Φεβρουαρίου. Τουρκία και Γερμανία έχουν χαιρετίσει την απόφαση, ενώ η συριακή αντιπολίτευση θέτει όρους για να δεχτεί την εκεχειρία.

Σημειώνεται πως έπειτα από 4 χρόνια, συγκεκριμένα στις 13 Απριλίου 2016, πρόκειται να διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στη Συρία, σύμφωνα με εντολή που έδωσε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, αναφέρει ανακοίνωση της κυβέρνησης της Δαμασκού, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

The post Η Συρία αποδέχεται τη συμφωνία για κατάπαυση πυρών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Blogs > iPop
Συρία,syria