Το οριστικό κλείσιμο της φυλακής του Γκουαντάναμο ζητά το Πεντάγωνο

15:36 23/2/2016 - Πηγή: iPop

Σχέδιο το οποίο προβλέπει το οριστικό κλείσιμο της φυλακής του Γκουαντάναμο αναμένεται να υποβληθεί μέσα στην ημέρα από το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, το Πεντάγωνο θα υποβάλει στο Κογκρέσο σχέδιο του Μπαράκ Ομπάμα το οποίο αναμένεται σαφώς να βρεθεί αντιμέτωπο με όλους όσους δεν επιθυμούν το κλείσιμο της φυλακής.

Αξίζει να τονιστεί, πως ο Ομπάμα έχει από την αρχή της θητείας του, δηλαδή το 2009 διατυπώσει την επιθυμία του να κλείσει η συγκεκριμένη φυλακή.

Όπως δήλωσε

ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, λοχαγός Τζεφ Ντέιβις:

Η Κυβέρνηση έχει ως στόχο να τηρήσει την προθεσμία, την οποία λήγει σήμερα έτσι ώστε να υποβάλει στο Κογκρέσο το σχέδιο του αναφορικά με το κλείσιμο της φυλακής, στην οποία κρατούνται 91 πρόσωπα

Και πρόσθεσε:

Αντιλαμβανόμαστε ότι η καταληκτική προθεσμία λήγει την Τρίτη και σκοπεύουμε να την τηρήσουμε

Στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ, σημειώνουν ότι το σχέδιο προβλέπει τη μεταγωγή των κρατουμένων στις πατρίδες τους ή σε τρίτες χώρες.

Αξίζει επίσης να τονιστεί πως το Πεντάγωνο ήδη έχει στείλει ομάδες του σε επιλεγμένες φυλακές, με σκοπό να διαπιστωθεί εάν κρίνονται κατάλληλες έτσι ώστε να υποδεχτούν τους κρατούμενους.

Ποιοι είναι κατά του κλεισίματος της φυλακής του Γκουαντάναμο;

Οι Ρεπουμπλικάνοι, αλλά και αρκετοί Δημοκρατικοί. Σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Ρεπουμπλικάνα γερουσιάστρια, Κέλι Άγιοτ: «Η κυβέρνηση Ομπάμα αρνείται να δώσει εξηγήσεις στον αμερικανικό λαό για τις τρομοκρατικές δραστηριότητες και διασυνδέσεις των κρατουμένων που παραμένουν».

Βέβαια, από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, απηύθυνε κάλεσμα στους κοινοβουλευτικούς να εξετάσουν το σχέδιο έχοντα ανοικτό μυαλό.

The post Το οριστικό κλείσιμο της φυλακής του Γκουαντάναμο ζητά το Πεντάγωνο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα