«Η μεγαλύτερη τραγωδία των τελευταίων χρόνων» | Δραματική αύξηση των θυμάτων της πυρκαγιάς στην Πορτογαλία

12:24 18/6/2017 - Πηγή: iPop
| Δραματική

Πρόκειται για «τη μεγαλύτερη τραγωδία των τελευταίων χρόνων», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Antonio Costa, αναφερόμενος στην φονική πυρκαγιά, η οποία έχει προκαλέσει τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι 57 νεκροί και τουλάχιστον 59 τραυματίες, με τους αριθμούς ν’ αναμένεται, δυστυχώς, ν’ αυξηθούν, ενώ η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών της χώρας ορισμένοι θάνατοι προκλήθηκαν από εισπνοή καπνού, ενώ τα περισσότερα

θύματα απανθρακώθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους όταν παγιδεύτηκαν από τις φλόγες στον δρόμο που συνδέει το Φιγκέιρο ντος Βίνιος με το Καστανιέιρα ντε Πέρα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το Σάββατο στην περιοχή Λεϊρία της κεντρικής Πορτογαλίας και ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα διερευνηθούν τα αίτια των τόσων πύρινων μετώπων, υποσχόμενος πως οι Αρχές θα συνδράμουν στην ανακούφιση των πληγέντων.

At least 43 killed in Portugal forest fires I Photos Patricia De Melo Moreira #AFP #Portugal pic.twitter.com/ogkZh4lTVm

AFP Photo (@AFPphoto) June 18, 2017

Εκατοντάδες πυροσβέστες και 160 οχήματα όλο το βράδυ επιχειρούσαν να σβήσουν τη φωτιά.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας τόνισε πως οι φλόγες εξαπλώθηκαν «με μεγάλη σφοδρότητα» και «με ανεξήγητο τρόπο», κατά μήκος τεσσάρων μετώπων ταυτόχρονα.

Πολλά χωριά έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές, ωστόσο, η καταγραφή των ζημιών δεν έχει ολοκληρωθεί.

Depois de 12 horas a trabalhar chegas a casa e vês que 19 pessoas morreram no incêndio com que abriste o jornal. Por mais cansado que estejas a tragédia tira-te todo o sono.

A post shared by joaomoleira (@joaomoleira) on Jun 17, 2017 at 4:37pm PDT

Η γειτονική χώρα της Πορτογαλίας, η Ισπανία, συνδράμει στην επιχείρηση κατάσβεσης, καθώς έστειλε το πρωί της Κυριακής δύο αεροσκάφη Canadair για να βοηθήσουν το έργο των πορτογαλικών πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο Πορτογάλος Πρόεδρος, Marcelo Rebelo de Sousa, πήγε αμέσως στον τόπο της τραγωδίας, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους οικείους των θυμάτων, «εξ ονόματος όλων των Πορτογάλων».

Συνολικά στην Πορτογαλία εκδηλώθηκαν το Σάββατο περίπου 60 δασικές πυρκαγιές, καθώς η χώρα επλήγη από κύμα καύσωνα με την θερμοκρασία να φθάνει τους 40 βαθμούς, ενώ έπνεαν κατά τόπους ισχυροί άνεμοι.

Photos: © Rafael Marchante / Reuters

The post «Η μεγαλύτερη τραγωδία των τελευταίων χρόνων» | Δραματική αύξηση των θυμάτων της πυρκαγιάς στην Πορτογαλία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα