Στρες στη δουλειά; Κάνε αυτές τις δύο ερωτήσεις στον εαυτό σου!

11:19 18/6/2017 - Πηγή: iPop

Οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες στη δουλειά σου έχουν αυξηθεί κι όταν φθάνεις το πρωί της Δευτέρας στο γραφείο νιώθεις πιο στρεσαρισμένος από ποτέ! Μισοτελειωμένα projects, αδιάβαστα emails και πριν πάει καλά καλά 9 το πρωί, έχεις φτιάξει ήδη μια μακρά λίστα με όσα πρέπει να έχουν γίνει μέχρι το… μεσημέρι!

Το στρες σου μεγαλώνει και μαζί έρχονται όλα τα προβλήματα που το συνοδεύουν! Πάτα ένα pause, κάνε ένα βήμα πίσω και κάνε αυτές τις δύο ερωτήσεις στον εαυτό σου!

Ποιος σε πιέζει να τα κάνεις όλα μέσα σε μια μέρα;

Όλοι έχουν προθεσμίες,

αλλά πόσες από αυτές τις προθεσμίες επιβάλλεις εσύ στον εαυτό σου και πόσες σου επιβάλλονται από κάποιον άλλο;

Αν συνειδητοποιήσεις ότι πιέζεις εσύ τον εαυτό σου, πήγαινε αμέσως στην ερώτηση νούμερο δύο, αλλά…

Αν είναι το αφεντικό σου:

Ο υπεύθυνός σου περιμένει συγκεκριμένα πράγματα από σένα σε μια δεδομένη χρονική περίοδο και φυσικά δεν γνωρίζει ότι τα ασφυκτικά deadlines εσένα σου δημιουργούν μόνο αντιπαραγωγικό άγχος.

Βρες τον χρόνο και κάνε μια συζήτηση με το αφεντικό σου σχετικά με τις προσθεσμίες και το ενδεχόμενο να μετακινηθούν ορισμένες απ’ αυτές για να μπορείς να κάνεις με μεγαλύτερη όρεξη και παραγωγικότητα τη δουλειά σου.

Αν φταίει ο επαγγελματικός τομέας:

Τότε πρέπει απλά ν’ αποδεχτείς ότι έτσι λειτουργούν τα πράγματα στο επάγγελμα το οποίο έχεις επιλέξει και να κάνεις μικρά πράγματα που θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις.

Αντιμετωπίζεις μη επείγουσες εργασίες σαν να είναι έκτακτη ανάγκη;

Αυτό το κάνουμε όλη την ώρα – ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έρχεται και αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε αμέσως ή το αφεντικό μας μας αναθέτει ένα νέο project και υποθέτουμε ότι πρέπει να το ξεκινήσουμε εκείνη την ημέρα.

Μερικές φορές αυτές οι καταστάσεις είναι επείγουσες. Αλλά, άλλες φορές τις αντιμετωπίζουμε εμείς έτσι από συνήθεια. Πάρε μια βαθιά αναπνοή και σκέψου εάν πραγματικά η εργασία που έχεις να κάνεις είναι μια έκτακτη ανάγκη και αντιμετώπισέ την αναλόγως!

The post Στρες στη δουλειά; Κάνε αυτές τις δύο ερωτήσεις στον εαυτό σου! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα